Με έρανο θα πληρώσει την εγγύησή της η Αρετή Τσοχατζοπούλου!

Τα επόμενα εικοσιτετράωρα αναμένεται να ανοίξει η πόρτα της φυλακής για τον Αρετή Τσοχατζοπούλου, μετά την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που έκανε δεκτό το αίτημα της για αναστολή εκτέλεσης της 12ετούς ποινής κάθειρξης που της έχει επιβληθεί για την υπόθεση με τις “χρυσές μίζες” με πρωταγωνιστή τον πατέρα της, Άκη Τσοχατζόπουλο.

Σύμφωνα με τον συνήγορό της, κάνουν αγώνα δρόμου προκειμένου να συγκεντρώσουν τις 30.000 ευρώ που η Αρετή Τσοχατζοπούλου πρέπει να καταβάλλει ως εγγύηση για να αποφυλακιστεί.

"Η δικαιοσύνη έδειξε το ανθρώπινο πρόσωπο της. Θα γίνει έρανος -όσο κι αν ακούγεται παράξενο- για να συγκεντρωθούν τα χρήματα της εγγύησης…”, είπε ο συνήγορος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, και συνέχισε “Έχει επιστρέψει όλα τα ακίνητα στο Δημόσιο κι έχει εκτίσει το μεγαλύτερο μέρος της ποινής της καθαρίζοντας τουαλέτες στις  φυλακές, με την ελπίδα ότι θα ξαναδεί τα παιδιά της".

Η Αρετή Τσοχατζοπούλου έφυγε από τη δικαστική αίθουσα χαμογελαστή. “Ακόμη και τώρα δε το πιστεύω. Θα το πιστέψω μόνο όταν ανοίξει η πόρτα της φυλακής . Είμαι πολύ χαρούμενη που θα γυρίσω στα παιδιά μου", είπε στους δημοσιογράφους.

Τα συναισθήματα εναλλάσσονταν το ένα το άλλο καθώς δεν είχαν περάσει παρά λίγα μόνο λεπτά από τη στιγμή που η Αρετή Τσοχατζοπούλου ξέσπασε σε κλάματα ακούγοντας την απόφαση του  δικαστηρίου να αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους, με πλειοψηφία 3 έναντι 2. Οι δικοί της άνθρωποι, που βρίσκονταν στο ακροατήριο, άρχισαν να χειροκροτούν και ο Άκης Τσοχατζόπουλος σηκώθηκε από το εδώλιο, αγκάλιασε και φίλησε την κόρη του. Μάλιστα, αμέσως μετά, και ενώ το δικαστήριο βρισκόταν σε διακοπή, ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός αναφώνησε σχολιάζοντας την απόφαση: "Αν δεν έλεγε (το δικαστήριο) και εδώ έξω τι άλλο θα ακούγαμε".

Βέβαια, ο Άκης Τσοχατζόπουλος  είχε… μισή χαρά καθώς η αίτηση για αναστολή εκτέλεσης της ποινής της συζύγου του Βίκυς Σταμάτη απορρίφθηκε ομόφωνα από το Δικαστήριο. Στο άκουσμα της απόφασης μάλιστα η  Βίκυ Σταμάτη κατέρρευσε, σύμφωνα με τον συνήγορο της Φραγκίσκο Ραγκούση, ο οποίος την ενημέρωσε.  

"Καταδικάζεται σε φυσική εξόντωση η Βίκυ Σταμάτη για να πιεστεί ο Ακης Τσοχατζόπουλος . Κατέρρευσε όταν της το είπα, λιποθύμησε”, είπε σε δηλώσεις του ο κ. Ραγκούσης.
 
Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ

Νωρίτερα, "ναι" στο αίτημα της Αρετής Τσοχατζοπούλου να βγει από τη φυλακή είχαν πει και οι εισαγγελείς του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, χωρίς ωστόσο να έχουν την ίδια άποψη και για την Βίκυ Σταμάτη, για την οποία πρότειναν να συνεχιστεί ο εγκλεισμός της.

Στην πρότασή τους προς το δικαστήριο, η οποία έγινε δεκτή, οι εισαγγελείς ανέφεραν ότι η Αρετή Τσοχατζοπούλου πρέπει να αφεθεί ελεύθερη καθώς:

- έχει ήδη εκτίσει μεγάλο μέρος της ποινής της,
-  έχει επιστρέψει στο Δημόσιο επίδικα ακίνητα
- πράγματι το μικρότερο από τα 3 ανήλικα παιδιά της λόγω του προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει έχει ανάγκη τη μητέρα του.

Μάλιστα, δέχτηκαν πως τα τρία παιδιά της Αρετής Τσοχατζοπούλου ζουν με μια οικιακή βοηθό και την ηλικιωμένη άρρωστη μητέρα της.

Όσο για τη Βίκυ Σταμάτη, πρότειναν να μην ανασταλεί η εκτέλεση της ποινής της, κρίνοντας ότι τα σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα που επικαλείται αντιμετωπίζονται καλύτερα στο Δρομοκαΐτειο, όπου νοσηλεύεται φρουρούμενη εδώ και αρκετούς μήνες. Για το δικό της ανήλικο παιδί, οι εισαγγελικοί λειτουργοί θεωρούν ότι έχει τη σωστή φροντίδα από τους γονείς και τον αδελφό της Βίκυς Σταμάτη, μια πρόταση που υιοθετήθηκε πλήρως από τους δικαστές.