Ζήγρας-Τσοχατζόπουλος: “Σήκω ρε ν’ απαλλάξεις το παιδί σου”

Να ανοίξει η πόρτα της φυλακής για την Αρετή Τσοχατζοπούλου, η οποία εκτίει ποινή κάθειρξης 12 ετών  για την υπόθεση με τις "χρυσές μίζες" με πρωταγωνιστή τον πατέρα της και πρώην υπουργό Άκη Τσοχατζόπουλο, ζήτησε ο συνήγορος.
 
Ένα αίτημα που άναψε φωτιές στο δικαστήριο με τον Νίκο Ζήγρα και τον Άκη Τσοχατζόπουλο να βρίσκονται για μια ακόμη φορά αντιμέτωποι.
 
Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος κατέθεσε στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων όπου δικάζεται σε δεύτερο βαθμό η πολύκροτη υπόθεση αίτημα αναστολής εκτέλεσης της ποινής της Αρετής Τσοχατζοπούλου, η οποία μίλησε στους δικαστές επιχειρώντας να τους πείσει να κάνουν δεκτό το αίτημα της. Μίλησε για τα τρία παιδιά της και ιδιαίτερα για τον μικρό ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας.
"Δεν παλεύω για μένα, αλλά για τα παιδιά μου...", τόνισε χαρακτηριστικά λέγοντας πως ό,τι κι αν λέει, δεν εισακούεται: "Νιώθω ότι γράφει στο μέτωπο μου Τσοχατζοπούλου, γι αυτό...", είπε. Ήταν η στιγμή που ο Νίκος Ζήγρας φώναξε απευθυνόμενος στον Άκη Τσοχατζόπουλο: "Σήκω ρε κι ομολόγησε να απαλλάξεις το παιδί σου. Δε λυπάσαι... Εγώ κλαίω γι' αυτό το παιδί... Θες να μη δικαστείς κιόλας! Εγκληματίας πρώτου βαθμού".

Ο πρώην υπουργός εμφανώς εκνευρισμένος του ζήτησε να σταματήσει: "Σταματά επιτέλους. Έχεις τρελαθεί τελείως" του είπε.
 
Το ίδιο αίτημα αναστολής αναμένεται να καταθέσει στο Δικαστήριο και ο συνήγορος της Βίκυς Σταμάτη, Φραγκίσκος Ραγκούσης.

Νωρίτερα οι δικαστές απέρριψαν την ένσταση που είχαν υποβάλλει στο Δικαστήριο οι συνήγοροι του Άκη Τσοχατζόπουλου, σύμφωνα με την οποία έχει παραγραφεί - δυνάμει του άρθρου 86 παρ. 3 β του Συντάγματος - το αδίκημα για τον Άκη Τσοχατζόπουλου και έχει παύσει η ποινική δίωξη μόνο ως προς το πρόσωπό του.

Το Δικαστήριο διέκοψε λόγω κωλύματος που επικαλέστηκε μια εκ των δικαστών επικαλούμενη προσωπική σχέση με έναν από τους συνηγόρους.