Εργαζόμενοι στους ΟΤΑ: Θα καταργήσουμε τη διαθεσιμότητα

Μπροστά από το δημαρχείο Αθηνών στην πλατεία Κοτζιά βρίσκονται εργαζόμενοι της ΠΟΕ-ΟΤΑ και διαμαρτύρονται για το μέτρο της διαθεσιμότητας υπαλλήλων.

Η οδός Αθηνάς παραμένει αποκλεισμένη από τους εργαζόμενους που έχουν συνωστιστεί έξω από το δημαρχείο, την ίδια στιγμή που αντιπροσωπεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ είχε συνάντηση με το δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη.

Να συνεχίσουν τις καταλήψεις και να απέχουν από την αποκομιδή των απορριμμάτων αποφάσισαν οι εργαζόμενοι της ΠΟΕ-ΟΤΑ μετά τη συνάντηση. "Θα καταργήσουμε τη διαθεσιμότητα", δηλώνουν αρκετοί εργαζόμενοι.

H πορεία είχε αφετηρία το κτίριο του δήμου Αθηναίων που έχει καταληφθεί από εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση στην οδό Λιοσίων και κατάληξη στην Πλατεία Κοτζιά.

H ΠΟΕ-ΟΤΑ αντιδρά αποφασιστικότατα στο μέτρο της διαθεσιμότητας υπαλλήλων και έχει προχωρήσει σε γενικευμένες καταλήψεις κτιρίων. Παράλληλα, καλεί την ΚΕΔΕ και την ΠΕΔΑ να αποφασίσουν αναστολή λειτουργίας των υπηρεσιών των δήμων τη Δευτέρα.

Ο στόχος είναι "να έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα η απόφασή τους για μη χορήγηση στοιχείων στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αλλά και να επιβεβαιωθεί στην πράξη η στήριξη προς τους εργαζόμενους", όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται.

Κινητοποιήσεις στους ΟΤΑ και αύριο

Τετράωρη στάση εργασίας έχει προκηρυχθεί για την Τρίτη, από τις 11:00 έως τις 15:00 για την πρωινή βάρδια και από τις 15:00 έως τις 19:00 για την απογευματινή βάρδια.

Οι εργαζόμενοι θα κάνουν συγκέντρωση την Τρίτη στην πλατεία Καραϊσκάκη και πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρρύθμισης. Ανάλογες συγκεντρώσεις αναμένεται να γίνουν και σε άλλες πρωτεύουσες νομών.

Υπό κατάληψη και το Υπουργείο Υγείας

Στο μεταξύ, σε κατάληψη της κεντρικής υπηρεσίας του υπουργείου Υγείας στην οδό Αριστοτέλους, προχώρησαν τη Δευτέρα ήδη από τις 07:00 οι εργαζόμενοι, διαμαρτυρόμενοι για το μέτρο της διαθεσιμότητας και τις μειώσεις μισθών που προβλέπει το νέο Μνημόνιο.

Με την ώρα όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι του υπουργείου συγκεντρώνονταν στο χώρο για να ενσωματωθούν τελικά στους διαμαρτυρόμενους εργαζόμενους της πορείας της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη από την περασμένη εβδομάδα 67 υπάλληλοι του υπουργείου με συμβάσεις δημόσιου ιδιωτικού δικαίου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, έχουν λάβει το χαρτί της διαθεσιμότητας.