Αλυσιδωτές αντιδράσεις δημάρχων για τη διαθεσιμότητα

Ισχυρές αντιδράσεις προβάλουν δήμαρχοι από όλη τη χώρα λόγω της εγκυκλίου του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Αντώνη Μανιτάκη για την άμεση διαθεσιμότητα δημοτικών υπαλλήλων.

Δήμαρχοι και δημοτικοί παράγοντες έχουν ξεκινήσει από την Τετάρτη κύκλο επαφών με υπουργούς και βουλευτές εκφράζοντας την πρόθεσή τους να μην αποστείλουν λίστες με υπαλλήλους προς διαθεσιμότητα.

Το βασικό επιχείρημα των δημάρχων είναι πως στους δήμους ήδη υπάρχουν κενά τα οποία δεν καλύπτονται.

Στο πλευρό των υπαλλήλων βρέθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, ο οποίος σήμερα δήλωσε: “Οι διατάξεις είναι λάθος. Δηλαδή όλα έγιναν όπως γίνονται το τελευταίο καιρό στην Ελλάδα. Είναι μια "οριζόντια" περικοπή, δηλαδή πιάνουμε μια κατηγορία ανθρώπων, τους οποίους δε τους έχουμε αξιολογήσει. Δεν έχουμε μετρήσει τις υπηρεσίες στις οποίες βρίσκονται. Δεν έχουμε εκτιμήσει τα κενά που αφήνουν αυτοί οι άνθρωποι. Σήμερα έχουμε Δημοτικό Συμβούλιο και θα υπάρξει ένα πολύ σφοδρό κείμενο καταδίκης αυτών των διατάξεων και θα συμπαρασταθούμε στους εργαζόμενους μέχρι το τέλος, ακόμα και δικαστικά”.

Στο ίδιο κλίμα βρίσκονται οι δήμαρχοι: Ηρακλείου, Χανίων, Πρέβεζας, Πειραιά, Κέρκυρας, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλοι.