Στις 17.00 η μεγάλη συναυλία στο Σύνταγμα στη μνήμη του Π. Φύσσα

Δεκάδες καλλιτέχνες από όλα τα μουσικά ρεύματα συμμετέχουν σήμερα Παρασκευή, στο Σύνταγμα, στις 18.00, αντιφασιστική συναυλία, με τον τίτλο «Δεν ξεχνάμε», στο πλαίσιο των διήμερων εκδηλώσεων μνήμης του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα.

Στη συναυλία συμμετέχουν μεταξύ άλλων: Δ.Πουλικάκος, Γ.Γιοκαρίνης, Σπ.Γραμμένος, Ν.Ζιώγαλας, Λαθρεπιβάτες, Γ.Χαρούλης, Κακό Συναπάντημα, Σπυριδούλα, Μπ.Στόκας, Υπόγεια Ρεύματα, magic de spell κ.α.

Ήδη με εντολή της αστυνομίας ο σταθμός Σύνταγμα του μετρό παραμένει κλειστός από τις 16:00.

Χθες Πέμπτη, το μεσημέρι, παρουσία της οικογένειας του Παύλου Φύσσα, εκπροσώπων φορέων και πλήθους κόσμου, έγινε η αποκάλυψη μνημείου, προς τιμήν του. Όλοι οι συγκεντρωμένοι φώναξαν «αθάνατος», ενώ ο πατέρας του Π. Φύσσα μίλησε για την ελεύθερη σκέψη του γιου του, υπογραμμίζοντας ότι «είμαστε όλοι εδώ για να σταματήσει ο φασισμός».

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική πορεία στη μνήμη του. Περίπου 4.000 άτομα ξεκίνησαν από το σημείο όπου πριν από ένα χρόνο, ο Παύλος Φύσσας δολοφονήθηκε από το μέλος της Χρυσής Αυγής Γιώργο Ρουπακιά στην Παναγή Τσαλδάρη στο Κερατσίνι. Η αντιφασιστική πορεία ολοκληρώθηκε το βράδυ στην Πλατεία Μέμου, στον Κορυδαλλό. Στη διάρκεια της πορείας δημιουργήθηκαν επεισόδια με αποτέλεσμα η αστυνομία να προχωρήσει σε 64 συλλήψεις. Παράλληλες δράσεις πραγματοποιήθηκαν σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Μυτιλήνη και Χανιά.