Στο εδώλιο για τα δάνεια της Proton Bank ο Λαυρεντιάδης

Στο εδώλιο του  Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα καθίσει τελικά ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, προκειμένου να δικαστεί για την υπόθεση των επισφαλών δανειοδοτήσεων της PROTON BANK, μετά την απόρριψη του αιτήματος του να αναιρεθεί από τον Άρειο Πάγο το παραπεμπτικό βούλευμα.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης είπε “όχι” στον επιχειρηματία που ζητούσε να ασκηθεί αναίρεση στο υπ' αριθμ. 695/2014 βούλευμά του Συμβουλίου Εφετών με το οποίο παραπέμπεται σε δίκη μαζί με 33 ακόμα άτομα.

Ο εισαγγελικός λειτουργός έκρινε ότι δε συντρέχει λόγος να ασκηθεί αναίρεση κατά του παραπεμπτικού βουλεύματος, κι έτσι η υπόθεση προχωρά κανονικά.

Οι κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί για την υπόθεση των θεωρούμενων επισφαλών δανειοδοτήσεων ύψους 700 εκατομμυρίων ευρώ, που φέρεται να κατέληξαν σε εταιρείες συμφερόντων του κ. Λαυρεντιάδη, αφορούν σε συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης και ένταξη σε αυτή, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, απάτη και απιστία.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Λαυρεντιάδης αποφυλακίστηκε πριν από λίγες μέρες με τους περιοριστικούς όρους της εγγύησης 500.000 ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης σε Αστυνομικό Τμήμα.