Νέες κατηγορίες αντιμετωπίζει ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης

Νέες κατηγορίες αντιμετωπίζει ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης

Πρόκειται για κατηγορίες για απάτη από κοινού και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου, αλλά και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης

Νέες κατηγορίες αντιμετωπίζει ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης. Συγκεκριμένα ο επιχειρηματίας είναι αντιμέτωπος με νέες κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.

Πρόκειται για κατηγορίες για απάτη από κοινού και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου, αλλά και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό την απάτη σε βάρος του Δημοσίου για την οποία θα κληθούν σύντομα να απολογηθούν ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης και άλλα 11 άτομα για την υπόθεση της ELFE Ελληνικά Χημικά Λιπάσματα.

Εναντίον τους ασκήθηκε ποινική δίωξη από την Εισαγγελία Πρωτοδικών ύστερα από τη μήνυση που είχε καταθέσει η Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ) σε βάρος του επιχειρηματία και των άλλων 11 κατηγορουμένων στην υπόθεση, καταγγέλλοντας ζημία σε βάρος της επιχείρησης αερίου άνω των 115 εκατ. ευρώ.

Η ποινική δίωξη ασκήθηκε πριν από περίπου ένα μήνα ο φάκελος της δικογραφίας διαβιβάστηκε σε ανακριτή.

Η μήνυση της ΔΕΠΑ είχε κατατεθεί στο γραφείο της Εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη στα τέλη Δεκεμβρίου 2017.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ Δημήτρης Τζώρτζης και ο πρόεδρος της ΔΕΠΑ Βελισσάριος Δότσης, κατηγορούσαν τον Λαυρεντιάδη, ιδιοκτήτη της ELFE, για απάτη και συνειδητή προσπάθεια να επαυξήσει με διάφορες μεθοδεύσεις τη περιουσιακή ζημία της ΔΕΠΑ.

Σύμφωνα με την καταγγελία της ΔΕΠΑ οι καταναλώσεις αερίου της ELFE καλύπτονταν τα τελευταία δύο χρόνια αποκλειστικά με μεταχρονολογημένες επιταγές διαφόρων επιχειρήσεων, πολλές από τις οποίες ήταν συνδεδεμένες με την ELFE, με αποτέλεσμα το χρέος να διογκώνεται χωρίς καμία προοπτική είσπραξής του. Οπως αναφέρουν ειδικά το τελευταίο 18μηνο τα χρέη αυξήθηκαν κατά 8 εκατ. ευρώ καθώς η εταιρία (ELFE) είχε πετύχει προσωρινής δικαστική προστασία. Οπως καταγγέλλουν μάλιστα η ELFE κέρδιζε χρόνο αμφισβητώντας στα δικαστήρια την απόφαση της γενικής συνέλευση της ΔΕΠΑ με την οποία είχε οριστεί πως η ΕLFE θα συνέχιζε να λαμβάνει αέριο υπό την προϋπόθεση της προεξόφλησης κάθε προμήθειας με την κατάθεση μετρητών και επιταγών πελατών που δεν θα είναι συνδεδεμένες με την εταιρεία του Λαυρεντιάδη.