Ελληνόκτητο πετρελαιοφόρο εξαφανίστηκε ανοιχτά της Γκάνα

Ελληνόκτητο πετρελαιοφόρο με σημαία Λιβερίας και 24μελές πλήρωμα, έχει χάσει από την Πέμπτη 05/06 την επικοινωνία του με την πλοιοκτήτρια εταιρεία Fairdeal Group SA, ενώ αυτό έπλεε ανοιχτά των ακτών της Γκάνα, φορτωμένο με μαζούτ.

Πληροφορίες από τις αρχές της Γκάνα, που επικαλείται το πρακτορείο Ρόιτερ κάνουν λόγο για εκδήλωση πειρατείας, ωστόσο το γεγονός αυτό δεν επιβεβαιώνεται μέχρι στιγμής από την πλοιοκτήτρια εταιρεία.

Νέες εξελίξεις: Προς Τόγκο το πλοίο - Έχει πέσει όντως θύμα πειρατείας; Τι συμβαίνει με το πλήρωμα;

Όπως ανακοίνωσε την Κυριακή ο στρατός της Γκάνα, το δεξαμενόπλοιο MT Fair Artemis ενδέχεται να βρίσκεται στα ανοικτά του γειτονικού Τόγκο.

"Το πλοίο δεν είναι πλέον στα ύδατά μας, έφυγε και υποψιαζόμαστε πως κατευθύνθηκε προς το Τόγκο", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος του στρατού της Γκάνας Ερίκ Αγκρέ-Κουασί, ο οποίος πρόσθεσε ότι το Πολεμικό Ναυτικό της χώρας αναμένει επιβεβαίωση εκ μέρους των αρχών του Τόγκο.

Ο καπετάνιος του πλοίου και ο Πρώτος Μηχανικός είναι Έλληνες, ενώ πάνω σε αυτό επιβαίνουν επίσης τέσσερις υπήκοοι από τη Σρι Λάνκα, ένας από τη Γκάνα και 17 Φιλιππινέζοι.

Εκπρόσωπος της Fairdeal Group SA, που είναι σε διαρκή επικοινωνία με το θάλαμο επιχειρήσεων του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, ανέφερε ότι έχει ζητηθεί η συνδρομή των τοπικών αρχών για τον εντοπισμό του πλοίου και πως η τελευταία επαφή με τον καπετάνιο, έγινε στις 6 μ.μ. της Τετάρτης 04/06, όταν αυτό έπλεε στα ανοικτά των ακτών της Γκάνα.

http://www.news.gr/ellada/koinonia/article/154701/thriler-me-to-ellhnokthto-petrelaioforo-thyma.html