Επί ποδός πάνω από 6.000 αστυνομικοί

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έχει λάβει η Αστυνομία ενόψει του καυτού απεργιακού 48ωρου. Περισσότεροι από 6.000 αστυνομικοί θα είναι επί ποδός για να περιφρουρήσουν τις πορείες και να αποφευχθούν πιθανά επεισόδια.

Από τους 6.000 αστυνομικούς, οι 3.000 θα ανήκουν σε ΜΑΤ-ΥΜΕΤ, οι οποίοι θα βρίσκονται σε ετοιμότητα τα δύο επόμενα 24ωρα και ειδικά μεθαύριο, Τετάρτη, με αφορμή τις κινητοποιήσεις και τη 48ωρη απεργία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Στο δρόμο θα βρίσκονται επίσης τα τεθωρακισμένα της Αστυνομίας, και συγκεκριμένα ο Αίαντας και τα μικρότερα που έχουν αποκτηθεί από το Ισραήλ.

Σε κινητοποίηση επίσης θα βρίσκονται εκτός από τα ΜΑΤ και τα ΥΜΕΤ δεκάδες αστυνομικοί των Υπηρεσιών Ασφαλείας και συγκεκριμένα από την Κρατικής Ασφάλειας και την Αντιτρομοκρατική ενώ θα ενισχυθούν οι υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. και από αρμόδια τμήματα της ΕΥΠ.

Το γενικό συντονισμό των αστυνομικών δυνάμεων θα έχει ο ίδιος ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγος, Νίκος Παπαγιαννόπουλος ενώ θα βοηθά και το Κέντρο Επιχειρήσεων της Γ.Α.Δ.Α.

Οι αστυνομικοί πάντως εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα στο επιχειρησιακό τους σχέδιο κυρίως για την Τετάρτη, ημέρα ψήφισης των επώδυνων μέτρων.