Z. Μακρή : Ζητά στοιχεία της ποιότητας του πόσιμου νερού

Συλλογή και επεξεργασία στοιχείων για την ποιότητα του πόσιμου νερού της χώρας ζητά με εγκύκλιό του το υπουργείο Υγείας.

Η εγκύκλιος, με θέμα "Αποστολή στοιχείων ποιότητας πόσιμου νερού της τριετίας 2011, 2012 και 2013 για ενημέρωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής", που υπογράφηκε από την υφυπουργό Υγείας, κυρία Ζέτα Μακρή, έχει στόχο τη συλλογή και επεξεργασία στοιχείων για τη σύνταξη τριετούς έκθεσης ποιότητας πόσιμου νερού της χώρας.

Οι μετρήσεις θα αποσταλούν στην Διεύθυνση Υγειονομικής Μηχανικής και Υγιεινής Περιβάλλοντος και θα μετέπειτα, θα ενημερωθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση, για την ποιότητα  του πόσιμου νερού όλης της επικράτειας για την τριετία 2011-2013, όπως ορίζει η ευρωπαϊκή οδηγία 98/83/ΕΚ του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης της 3ηςΝοεμβρίου 1998.

Σημειώνεται ότι αποδέκτες της εγκυκλίου είναι οι υπεύθυνοι φορείς ύδρευσης (ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, Δήμοι, ΔΕΥΑ) ως πρώτος βαθμός ευθύνης  και οι Δ/νσεις Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας των Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας ως δεύτερος βαθμός ευθύνης για την παρακολούθηση της ποιότητας του πόσιμου νερού.