Περιφέρεια: Δεν χρειαζόταν άδεια για το λούνα παρκ στην Ηλιούπολη

"Δεν χρειαζόταν άδεια λειτουργίας". Αυτή είναι η απάντηση της αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα, Άννας Παπαδημητρίου - Τσάτσου, στο news.gr, μετά από επανειλλημμένα τηλεφωνήματα και επίμονες ερωτήσεις μας σχετικά με το καθεστώς λειτουργίας χώρου ψυχαγωγίας - λούνα παρκ στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως στην Ηλιούπολη. Η απάντηση αυτή της αντιπεριφερειάρχου έρχεται σε αντίθεση με την απάντηση του δημάρχου Ηλιούπολης, Βασίλη Βαλασόπουλου, ο οποίος ήταν κατηγορηματικός στο news.gr ανέφερε ότι είχε χορηγηθεί κανονικά άδεια λειτουργίας στο λούνα παρκ και, μάλιστα, δήλωσε διατεθειμένος να τη δημοσιοποιήσει αρχικά... Κάτι, που στη συνέχεια αναίρεσε, απαντώντας ότι δεν είναι υποχρεωμένος να το κάνει από τη στιγμή που πρόκειται για υπηρεσιακό έγγραφο. 

Όπως ανέφερε από την πλευρά της η κυρία Παπαδημητρίου, την Τετάρτη θα υπάρχει πλήρης φάκελος για το θέμα, ενώ τόνισε ότι "η συγκεκριμένη επιχείρηση δεν χρειάστηκε να πάρει άδεια λούνα παρκ. Ήταν μία εγκατάσταση, η οποία παρέμεινε στο σημείο μόνο για τρεις ημέρες στη διάρκεια του Πάσχα και στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων, που διοργανώθηκαν στην περιοχή. Ποτέ δεν χρειάστηκε να ζητηθεί άδεια και να συσταθεί το αρμόδιο συμβούλιο ελέγχου, καθώς ήταν προσωρινή η συγκεκριμένη εγκατάσταση", καταλήγει η αντιπεριφερειάρχης.

Θυμίζουμε ότι το news.gr βρέθηκε στη συγκεκριμένη πλατεία μία ημέρα μετά το τραγικό περιστατικό του Ελληνικού, καταγράφοντας εικόνες, τις οποίες ανέδειξε σε αποκλειστικό ρεπορτάζ. Αυτό, που αντικρίσαμε, ήταν δύο φορτηγά να αποσύρουν στις 12 το βράδυ της Δευτέρας την...πτυσσόμενη επιχείρηση, που ήταν εγκατεστημένη στην περιοχή, και να εγκαταλείπουν την πλατεία, με τον πρώην δήμαρχο της περιοχής, Γιάννη Αναγνώστου, να καταγγέλλει τη λειτουργία της επιχείρησης χωρίς άδεια και το δήμαρχο της περιοχής, Βασίλη Βαλασόπουλο να ισχυρίζεται πως όλα λειτουργούσαν νομότυπα, λίγες μόλις ώρες μετά το περιστατικό που στοίχισε τη ζωή σε ένα 13χρονο αγόρι σε λούνα παρκ στο Ελληνικό.

Διαβάστε το αποκλειστικό ρεπορτάζ του news.gr: 

Ηλιούπολη: Ξήλωσαν και νέο λούνα παρκ μέσα στη νύχτα