Θάνατος στο λούνα παρκ: Για κακούργημα οι τέσσερις υπεύθυνοι

Νέα επιβαρυντικά στοιχεία προέκυψαν για τους τέσσερις συλληφθέντες για τον τραγικό θάνατο του 13χρονου στο λούνα παρκ της Αργυρούπολης με αποτέλεσμα η δίωξη να έχει πλέον κακουργηματικό χαρακτήρα.

Ο ανακριτής ενημέρωσε το μεσημέρι της Τρίτης τους συνηγόρους τους πως η δίωξη που τη Δευτέρα ήταν ανθρωποκτονία από αμέλεια άλλαξε και έγινε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, που συνιστά κακούργημα και για αυτό το λόγο οι κατηγορούμενοι αναμένεται να μην απολογηθούν την Τρίτη, όπως αναμενόταν, αλλά την Παρασκευή 2 Μαΐου. Για να απολογηθούν την Παρασκευή, ζήτησαν και έλαβαν νέα προθεσμία.

Το πρωί της Τρίτης, επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης πραγματοποίησαν έλεγχο στο δημαρχείο Αργυρούπολης - Ελληνικού αλλά και αυτοψία στο χώρο, όπου έχασε το παιδί τη ζωή του.

Ολοκληρώνοντας την αυτοψία τους, ανέφεραν πως το πόρισμα τους θα είναι έτοιμο τις επόμενες ημέρες.

Μαρτυρία αστυνομικού έπαιξε καθοριστικό ρόλο

Η μαρτυρία του αστυνομικού, στην οποία στηρίχτηκε η ανακρίτρια για την αναβάθμιση του κατηγορητηρίου στην υπόθεση του τραγικού δυστυχήματος στο λούνα πάρκο στο Ελληνικό, μιλά για "ανύπαρκτα μέτρα ασφαλείας".

Ο μάρτυρας κατέθεσε στην ανακρίτρια νωρίς το πρωί της Τρίτης και μεταξύ άλλων, αναφέρει:

"Η πισίνα ήταν πολύ κοντά στο δρόμο και άνετα τα παιδιά όπως έπαιζαν μέσα στον φουσκωτό κύλινδρο μπορούσαν να βρεθούν έξω από την πισίνα, μέσα στον δρόμο και χωρίς να φυσήξει αέρας.

Γενικά στην περιοχή δεν φύσαγε αέρας. Σχοινιά δεν είδαμε όσον αφορά την πισίνα.

Γενικά μου έδινε μια εικόνα προχειροδουλειάς, λόγω απορριμμάτων και μπαζών. Δεν υπήρχε περίφραξη. Όλο το σκηνικό ήταν να το στήσουμε προσωρινά στα γρήγορα και χωρίς οργάνωση.

Δε μου έδινε την εντύπωση ασφαλούς χώρου ψυχαγωγίας".

Ηλιούπολη: Ξήλωσαν και νέο λούνα παρκ μέσα στη νύχτα