Τι απαντά ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος για τη δίωξη εναντίον του

Ολιγοήμερη ήταν η άρση κατάσχεσης της επιχείρησης για την υπόθεση της οποίας κατηγορείται για μη είσπραξη χρημάτων προς όφελος του Δημοσίου ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, δηλώνει ο ίδιος, απολογούμενος για την υπόθεση, η οποία είδε το φως της δημοσιότητας την Τρίτη.

Η ολιγοήμερη άρση κατάσχεσης έγινε, σύμφωνα με τον ίδιο, προκειμένου να πληρωθούν οι εργαζόμενοι, εξηγεί ο διοικητής του ΙΚΑ, ο οποίος διώκεται για απιστία σε βαθμό κακουργήματος μετά την άσκηση ποινικής δίωξης από τους εισαγγελείς διαφθοράς.

Υπενθυμίζεται ότι οι εισαγγελείς ερεύνησαν καταγγελίες για μη είσπραξη από το ΙΚΑ ποσού 18,25 εκατομμυρίων ευρώ που χρωστούσε επιχείρηση σούπερ μάρκετ.

Ειδικότερα, σε γραπτή του ανακοίνωση ο κ. Σπυρόπουλος κάνει λόγο για "ολιγοήμερη άρση του μέτρου της κατάσχεσης εις χείρας τρίτου, που αφορούσε τραπεζικό λογαριασμό της εταιρείας".

Παράλληλα, ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος υποστηρίζει ότι "η άρση του μέτρου έγινε προκειμένου να εξοφληθεί τμήμα δεδουλευμένων αποδοχών που οφείλονταν στους εργαζόμενους αυτής της επιχείρησης. Μετά την εκπνοή της ολιγοήμερης προθεσμίας, το μέτρο επιβλήθηκε και πάλι στην εν λόγω εταιρεία και είναι μέχρι σήμερα σε ισχύ. Με το απαντητικό μου υπόμνημα προς την Εισαγγελία, αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη αυτής της διοικητικής πράξης και είμαι βέβαιος ότι η πράξη μου αυτή θα ερμηνευθεί ανάλογα από την αρμόδια εισαγγελική Αρχή".