Αρετή Γεωργιλή: Γιατί δεν πουλάω το βιβλίο του Κουφοντίνα

Η Αρετή Γεωργιλή αποφάσισε να μην πουλάει το πολυσυζητημένο βιβλίο του Δημήτρη Κουφοντίνα στο βιβλιοπωλείο της. Απόφαση, η οποία προκάλεσε αντιδράσεις, ενστάσεις και σχόλια.

Το μήνυμα στο βιβλιοπωλείο της έγινε εστία πολλών και ζωηρών συζητήσεων : "Σας ενημερώνουμε ότι το βιβλίο του Δ. Κουφοντίνα, εκδ.Λιβάνη δεν θα πωλείται από το Free Thinking Zone ούτε με παραγγελία. Όποιοι επιθυμείτε, παρακαλούμε όπως το προμηθευτείτε από άλλα βιβλιοπωλεία.

Αγωνιζόμαστε για το αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός στην ελευθερία. Αναφαίρετο όμως δικαίωμα είναι πρωταρχικά η ζωή. Το πρώτο χωρίς το δεύτερο δεν μπορεί να υπάρξει.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση".

Αρκετοί έσπευσαν να τη συγχαρούν, κάποιοι απείλησαν, άλλοι απλά δηλώσαν έκπληκτοι για την εμπορική στρατηγική της. Η ίδια η Αρετη Γεωργιλή απαντάει, μιλώντας στο news.gr δηλώνει ότι "εμείς λειτουργούμε δύο χρόνια με σταθερές αρχές. Διαθέτουμε 1.000 τίτλους βιβλίων, ούτε έναν παραπάνω, καθώς και το δικαίωμα να επιλέγουμε τι θα διαθέσουμε στο κοινό μας και τι όχι. Ό,τι πωλείται στο κατάστημά μας είναι επιλεγμένο με μεγάλη προσοχή".

Η ίδια τονίζει ότι το βιβλιοπωλείο της δεν είναι ένα παραδοσιακό βιβλιοπωλείο. "Φιλοξενούμε συζητήσεις μεταξύ ανθρώπων, που μπορεί να διαφωνούν μεταξύ τους, αλλά ξέρουν να συζητούν με όπλο τους το διάλογο. Όσοι δεν εξυπηρετούν αυτόν τον κανόνα δεν θα φιλοξενούνται εδώ, σε όποια πλευρά ή παράταξη και αν ανήκουν".

Σε ό, τι αφορά στο Δημήτρη Κουφοντίνα, η κυρία Γεωργιλή υποστηρίζει ότι το στέλεχος της '17 Νοέμβρη' προάγει τη δολοφονία, αλλά είναι και ο ίδιος δολοφόνος.

Εξηγώντας την επιλογή της να μην βάλει στις προθήκες του βιβλιοπωλείου το συγκεκριμένο βιβλίο, επισημαίνει ότι "υπάρχουν 2.500 βιβλιοπωλεία σε όλη Ελλάδα, από όπου μπορεί κάποιος να το αγοράσει. 

"Με αφορμή την επιλογή μου δέχτηκα απειλές μέσω Facebook. Κάποιοι μάλιστα κάλεσαν τους υπόλοιπους να έρθουν στο κατάστημά μου και να ζητάνε το συγκεκριμένο βιβλίο. Μου στέλνουν φωτογραφίες με μολότοφ. Παρόλ' αυτά δεν έχω σβήσει τίποτα για να καταλάβει ο κόσμος τι ακριβώς συμβαίνει".

"Φιλοξενώ απόψεις που δεν επικροτούν το χάος και την ανομία"

Η Αρετή Γεωργιλή υποστηρίζει ότι υπάρχουν κανόνες. 'Οπως εξηγεί, στις εγκαταστάσεις της επιχείρησής της φιλοξενούνται απόψεις ανθρώπων, οι οποίοι "δεν επικροτούν το χάος και την ανομία".

"Πρόσωπα όπως ο Κουφοντίνας είναι περιπτώσεις εγκληματιών και δολοφόνων του κοινού ποινικού δικαίου. Δεν είμαι υποχρεωμένη να συνταχθώ με την άποψη τους".

Απαντώντας σε όσους την ψέγουν ότι θα γινόταν το...αγαπημένο παιδί ενός διαφημιστή λόγω της κίνησής της, απαντάει, ότι το βιβλιοπωλείο της έχει βρεθεί στο επίκεντρο αφιερωμάτων σε πολλά Μέσα Ενημέρωσης του εξωτερικού, ακριβώς για το λόγο ότι ξέρει να διαχωρίζει και να υποστηρίζει τις θέσεις που προάγει. Έχουμε φιλοξενηθεί στο CNBC, στη Chicago TV, στη Ηong Kong TV και αλλού. Τηρούμε την ίδια στάση για όλα τα θέματα που πρέπει να μπαίνουν στο τραπέζι της συζήτησης. Ως προς το αν έπρεπε ή όχι να εκδώσει την ανακοίνωση περί Κουφοντίνα, η ιδιοκτήτρια του βιβλιοπωλείου απαντάει ότι "έπρεπε να βγάλουμε ανακοίνωση γιατί πολλοί πελάτες μας ρωτούσαν αν έχουμε το βιβλίο και τους προτρέψαμε να απευθυνθούν σε γειτονικά βιβλιοπωλεία. Ματωμένα βιβλία δεν βάζουμε στο κατάστημα είτε πρόκειται για το συγκεκριμένο είτε για άλλα. Το βιβλίο του Κοεμτζή επίσης δεν θα έμπαινε στο βιβλιοπωλείο, όπως δεν θα έβαζα το βιβλίο του Μιχαλολιάκου αν ήταν καταδικασμένος από τη δικαιοσύνη ή το "Ο αγών μου" του Χίτλερ", σημειώνει μεταξύ άλλων η κυρία Γεωργιλή.

Διαβάστε επίσης: Free Thinking Zone: Εδώ δεν θα βρείτε το βιβλίο του Κουφοντίνα

Το μήνυμα στο βιβλιοπωλείο...