Ο Μπαλούρδος της Ελληνοφρένειας γλιτώνει την αγωγή

Κι όμως...Όπως όλα δείχνουν ο περίφημος Μπαλούρδος της Ελληνοφρένειας γλυτώνει τη μήνυση. Κι αυτό γιατί σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας, Βασίλειο Κωνσταντόπουλο, το θέμα που δημιουργήθηκε με τη σατιρική εκπομπή, η οποία παρουσιάζει έναν αστυνομικό των ΜΑΤ και δημοσιογράφο, ως χαμηλής αντίληψης άτομο, θα μείνει προς το παρόν στο επίπεδο των συστάσεων.

Όπως λέει ο κύριος Κωνσταντόπουλος στο news.gr, όλα ξεκίνησαν μετά από σχετική εισήγηση αστυνομικών διευθυντών στο γενικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, οι οποίοι ζήτησαν να ληφθούν μέτρα και να προχωρήσει η Ομοσπονδία σε αγωγές, θεωρώντας προσβλητική τη σάτιρα μέσω της εκπομπής. Παρόλ' αυτά, όπως τονίζει ο εκπρόσωπος τύπου της τοπικής Ένωσης Αχαΐας, αναμένεται να εκδοθεί απλά μία προειδοποιητική ανακοίνωση "για κάποιους", οι οποίοι, όπως λέει "ξεπερνούν τα όρια της σάτιρας".

Ο κύριος Κωνσταντόπουλος δεν απέκλεισε να κινηθεί δικαστικά η Ομοσπονδία στο μέλλον, σε περίπτωση, κατά την οποία δεν συμμορφωθούν οι ιθύνοντες της εκπομπής στις συστάσεις να 'μαλακώσουν' τη σάτιρα προς τους αστυνομικούς.

"Τα όρια της σάτιρας είναι λεπτά και ξεπερνιούνται. Θα πρέπει να πούμε ότι δεν είμαστε οι αρμόδιοι για να την κρίνουμε. Θα έπρεπε πάντως να υπάρχει αντίστοιχη επιτροπή, η οποία θα κρίνει αν έχουν αν τηρούνται τα όρια αυτά. Σε μία εποχή που ζητούμενο είναι το αίσθημα ασφαλείας του πολίτη, είναι τουλάχιστον προσβλητικό για το Σώμα όταν παρουσιάζαεται μια απαξιωτική εικόνα τον εκπροσώπων του.

Ο ίδιος παραδέχεται πως "Η σάτιρα όσο και αν μας ενοχλεί δεν μπορεί να σταματήσει. Θα έπρεπε όμως η εκπομπή να παρουσιάζει ένα καλύτερο πρόσωπο του Έλληνα αστυνομικού υπό τις δύσκολες συνθήκες, τις οποίες αντιμετωπίζει". Τονίζει μάλιστα, ότι αυτή τη στιγμή επικρατεί ένα αίσθημα αγανάκτησης από όλους τους αστυνομικούς.

"Το ζήτημα έχει τεθεί λεκτικά και στη γνώση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Παρόλ' αυτά δεν είχαμε κάποια απάντηση. Το θέμα ετέθη στον υπουργό από την ΠΟΑΣΥ. Δεν νομίζω πάντως, ότι θα καταλήξουμε σε αγωγές. Σας υπενθυμίζω ότι αστυνομικός δεν είναι μόνο ο ματατζής, ούτε είναι εκπρόσωπος της καταστολής", καταλήγει ο εκπρόσωπος τύπου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας.