Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους στο Λονδίνο Γριβέας-Βάτσικα

Ελεύθερους με περιοριστικούς όρους άφησε τον Κυριάκο Γριβέα και την σύζυγό του Αναστασία Βάτσικα, το αρμόδιο ειρηνοδικείο του Westiminster του Λονδίνου, στο οποίο παραπέμφθηκαν μετά τη σύλληψη τους από τις βρετανικές αρχές για την υπόθεση των δανείων του ΤΤ.

Ο ειρηνοδίκης τους επέβαλε χρηματική εγγύηση 50.000 λιρών στον καθένα ενώ τους ζήτησε να παραδώσουν τα διαβατήρια των ιδίων και των δυο παιδιών τους. Επίσης να παρουσιάζονται τρεις φορές την εβδομάδα στο αστυνομικό τμήμα του Κίνγκστον του Λονδίνου- όπου είναι και η μόνιμη κατοικία τους-  και θα πρέπει να έχουν τα τηλέφωνά τους ανοικτά 24 ώρες το 24ωρο, ώστε να απαντούν σε κάθε κλήση των βρετανικών αρχών.

 Το δικαστήριο όρισε δικάσιμο για τις 3 Φεβρουαρίου και τότε θα εξετασθεί αν δικαιολογείται το αίτημα των Ελληνικών αρχών για την έκδοσή τους.

Παρότι οι ελληνικές αρχές έσπευσαν να ζητήσουν την έκδοσή τους στη χώρα μας, φαίνεται ότι η διαδικασία θα τραβήξει σε μήνες όπως επεσήμαναν και δικαστικές αρχές στη Βρετανική πρωτεύουσα.

Παράλληλα, με απόφαση των δικαστικών αρχών, ανοίγουν οι λογαριασμοί του ζεύγους Γριβέα και τα ακίνητα που διαθέτει το ζευγάρι στην Ελλάδα,τίθενται υπό καθεστώς δέσμευσης.  

Ήδη ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την διαβίβαση στην ελληνική Δικαιοσύνη στοιχείων λογαριασμών που διατηρούν οι δύο σύζυγοι σε Κύπρο, Αγγλία και Ελβετία.

Υπό δέσμευση τίθενται μία πετρόχτιστη βίλα στην Πεντέλη, ένας πύργος στη Μάνη και ένα εξοχικό στην Ευρυτανία.

Ο Κυριάκος Γριβέας και η σύζυγός του, κατηγορούνται στην υπόθεση των επισφαλών δανείων του ΤΤ για άμεση συνέργεια σε απιστία που αποδίδεται σε στελέχη της τράπεζας και για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.