Ελεύθερος με εγγύηση-μαμούθ ο Κοντομηνάς

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο Δημήτρης Κοντομηνάς, όπως αποφάσισε το Δικαστικό Συμβούλιο με πλειοψηφία δύο έναντι ενός, απορρίπτοντας την πρόταση της εισαγγελέως Πόπης Παπανδρέου και υιοθετώντας την άποψη του ανακριτή Γ. Ανδρεάδη.

Οι περιοριστικοί όροι περιλαμβάνουν εγγύηση-μαμούθ, ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρεωτική παρουσία στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του τρεις φορές το μήνα.

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου είχε εισηγηθεί την κράτηση του επιχειρηματία ως υπόπτου φυγής και διάπραξης νέων αδικημάτων.

Ωστόσο, οι συνήγοροί του, Ηλίας Αναγνωστόπουλος και Γρηγόρης Τσόλιας, υποστήριξαν ότι αν ο επιχειρηματίας επιθυμούσε να φύγει, θα το είχε ήδη κάνει, καθώς είναι γνωστό εδώ και καιρό ότι διεξάγεται έρευνα για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Αντίθετα, την προπαραμονή της πρωτοχρονιάς επέστρεψε στην Ελλάδα από ταξίδι στις ΗΠΑ. Επιπλέον, επικαλέσθηκαν άλλες δικαστικές υποθέσεις, που είχε στο παρελθόν ο κ. Κοντομηνάς, για τις οποίες είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι, τους οποίους τήρησε απόλυτα.

Τονίστηκε ακόμη στους δικαστές ότι ο κατηγορούμενος είναι επικεφαλής προσωποπαγούς ομίλου, οι επιχειρήσεις του οποίου έχουν έδρα την Ελλάδα και απασχολούν περίπου 1.500 εργαζόμενους. Από την πλευρά τού επιχειρηματία υποστηρίχθηκε ακόμη, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι ο όμιλος ενδιαφέρεται να έχει καλές συνεργασίες με τις τράπεζες για να εξασφαλίζει χρηματοδοτήσεις και επομένως τον κ. Κοντομηνά ενδιέφερε να βρεθεί λύση με το ΤΤ.

Τέλος, τονίστηκε ότι ήδη έγιναν συμβολαιογραφικά πληρεξούσια προς τις τράπεζες, που διαδέχτηκαν το ΤΤ, προκειμένου να εγγράψουν ακίνητα αξίας περίπου 7 εκατ. ευρώ, καθώς τα ληξιπρόθεσμα δάνεια είναι 5 εκατ. ευρώ. Ο επιχειρηματίας προσφέρει ως ενέχυρο, εφόσον κριθεί αναγκαίο, τις μετοχές του ALPHA, διαδικασία που πρέπει να περάσει από το ΕΣΡ.

"Επικράτησαν ο νόμος και η λογική. Στην πορεία θα αποδειχθεί ότι είναι αμέτοχος ποινικών αδικημάτων", δήλωσε ο Ηλίας Αναγνωστόπουλος, σχολιάζοντας την απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου, ενώ ο Γρηγόρης Τσόλιας είπε: "Αναμένουμε το σκεπτικό των δικαστών, αν και κατά πλειοψηφία για μας είναι μεγάλη δικαίωση".