Το Δικαστικό Συμβούλιο αποφασίζει για τον Δημήτρη Κοντομηνά

Το Δικαστικό Συμβούλιο καλείται σήμερα να αποφασίσει για την προφυλάκιση ή μη του επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, μετά τη διαφωνία που προέκυψε χθες μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέως.

Ο ανακριτής Γιώργος Ανδρεάδης έκρινε ότι ο κ. Κοντομηνάς πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με χρηματική εγγύηση 5 εκατ. ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του, αντίθετα με την εισαγγελέα Πόπη Παπανδρέου, η οποία πρότεινε να προφυλακιστεί.

Προηγήθηκε η απολογία του επιχειρηματία, στην ιδιωτική κλινική όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος από την περασμένη εβδομάδα. Ο κ. Κοντομηνάς κατέθεσε απολογητικό υπόμνημα 100 σελίδων, στο αντικρούει τις σε βάρος του κατηγορίες.

Στην απολογία του, που κράτησε περίπου δύο ώρες, ο Δημήτρης Κοντομηνάς σημείωσε πως είναι ευθύνη του διοικητικού συμβουλίου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (ΤΤ) το εάν και με τι όρους θα χορηγήσει δάνειο, ενώ φέρεται να υποστηρίζει ότι για τα δάνεια έβαλε ενέχυρο μετοχές, αλλά και προσημειώσεις σε ακίνητα. Δέχεται ότι υπάρχει καθυστέρηση στην αποπληρωμή τους, πλην όμως τονίζει ότι προτίθεται να προβεί σε ρυθμίσεις.

Επιπλέον, πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων αναφέρουν ότι ο επιχειρηματίας προτίθεται να ενεχυριάσει τις μετοχές του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑLPHA προς εξασφάλιση και εξυπηρέτηση των δανείων από το ΤΤ για τα οποία ελέγχεται από την Δικαιοσύνη.

Ο επιχειρηματίας φέρεται να αναφέρει στο πολυσέλιδο υπόμνημα που παρέδωσε στον ανακριτή της υπόθεσης ότι, προς απόδειξη της ειλικρινούς πρόθεσής του να καλυφθούν επαρκώς τα δάνεια και να εξυπηρετηθούν στο σύνολό τους, προχώρησε στην χορήγηση συμβολαιογραφικού πληρεξουσίου προς τις τράπεζες-διαδόχους του ΤΤ, με το οποίο τους δίδει την εξουσία να εγγράψουν πρόσθετα εμπράγματα βάρη σε ελεύθερα ακίνητα συνολικής αξίας άνω των 7 εκατ. ευρώ. Τονίζει επίσης πως είναι διατεθειμένος να προσφέρει και ενέχυρο τις μετοχές του στον Alpha αξίας άνω των 46 εκ. ευρώ, εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο.