Υπόθεση ΤΤ: Ανοίγει η αυλαία για τις απολογίες

Ανοίγει ο κύκλος των απολογιών για την υπόθεση των επισφαλών δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
Η αυλαία ανοίγει με την απολογία του πρώην αναπληρωτή διευθυντή του Τ.Τ. Μάριου Βαρώτση, μετά από την προθεσμία που ζήτησε και έλαβε την προηγούμενη Πέμπτη από τον ανακριτή Διαφθοράς Γ. Ανδρεάδη.

Την Τετάρτη αναμένεται η απολογία του πρώην στελέχους του Τ.Τ., Χαράλαμπου Γιαγκούδη, ο οποίος συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη.

Η κατηγορία που αντιμετωπίζει ο κ. Γιαγκούδης είναι απιστία τελεσθείσα από κοινού κατ΄ εξακολούθηση και μη, εκ της οποίας η περιουσιακή ζημία υπερβαίνει το ποσό των 30.000 ευρώ.

Στο μεταξύ, στην Τουρκία παραμένει ο πρώην πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Άγγελος Φιλιππίδης, ο οποίος συνελήφθη στην Κωνσταντινούπολη την Παρασκευή το βράδυ.

Τα τουρκικά δικαστήρια ενέκριναν την έκδοση του κ. Φιλιππίδη στην Ελλάδα, ωστόσο η διαδικασία, σύμφωνα με τις ελληνικές προξενικές αρχές, μπορεί να κρατήσει έως και 40 ημέρες.

Στο ενδιάμεσο διάστημα ο κ. Φιλιππίδης θα κρατείται, κατά πάσα πιθανότητα, στις φυλακές του Μαλτεπέ, όπου, συνήθως, κρατούνται οι προς απέλαση αλλοδαποί υπήκοοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Φιλιππίδης θα επιδιώξει να περάσει μια σύντομη δικαστική διαδικασία στην Τουρκία, με Τούρκο συνήγορο, προκειμένου να παρακάμψει τη χρονοβόρα γραφειοκρατία και να έλθει το συντομότερο στην Ελλάδα.

Εκκρεμούν ακόμα οι συλλήψεις του επιχειρηματία Κυριάκου Γριβέα και της συζύγου του, Αναστασίας Βάτσικα, οι οποίοι καταζητούνται με διεθνές ένταλμα.