Στις τουρκικές φυλακές μέχρι νεωτέρας ο Φιλιππίδης

Στις τουρκικές φυλακές θα συνεχίσει να κρατείται μέχρι την έκδοσή του στην Ελλάδα ο πρώην επικεφαλής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Άγγελος Φιλιππίδης, ο οποίος συνελήφθη το βράδυ της Παρασκευής στο ξενοδοχείο όπου βρισκόταν, στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με τις προξενικές αρχές, η διαδικασία της έκδοσης μπορεί να κρατήσει από δύο έως και 40 μέρες, μέχρι να αποσταλούν από το ελληνικό υπουργείο Δικαιοσύνης τα απαραίτητα έγγραφα, και κατά το διάστημα αυτό ο Άγγελος Φιλιππίδης θα παραμείνει πιθανότατα στις φυλακές του Μαλτεπέ, όπου και κρατούνται συνήθως οι ξένοι υπήκοοι που πρόκειται να απελαθούν.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο πρώην πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου συνελήφθη μετά από τη μετατροπή του εντάλματος για τη σύλληψή του σε διεθνές ένταλμα, και χάρη στα ηλεκτρονικά ίχνη που άφησε το κινητό του τηλέφωνο, το οποίο και χρησιμοποιούσε τις τελευταίες μέρες για την επικοινωνία του με τηλεοπτικές εκπομπές.

Σε ανακοίνωσή της, η Ελληνική Αστυνομία αναφέρει:

“Συνελήφθη χθες το βράδυ (22.40 ώρα) στην Κωνσταντινούπολη -μετά από πληροφορίες που διαβίβασε η Ελληνική Αστυνομία στις τουρκικές Αρχές ασφαλείας- ο Άγγελος Φιλιππίδης, ο οποίος αναζητείτο για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Η σύλληψή του πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο όπου διέμενε στην πλατεία Ταξίμ, σε εκτέλεση διεθνούς εντάλματος σύλληψης.

Κατά τη σύλληψη βρέθηκαν στην κατοχή του:

-311 λίρες Τουρκίας,
- 5.615 ευρώ,
- 1.005 λίρες Αγγλίας,
- 18.090 δολάρια Χονγκ-Κονγκ,
- 220 φράγκα Ελβετίας,
- 1.514 δολάρια ΗΠΑ,
- δύο κινητά τηλέφωνα κι ένα usb 2 GB,
- μπλοκ επιταγών και κάρτες τραπεζών,
- άδεια παραμονής στην Ελβετία και άδειες ικανότητας οδήγησης αλλοδαπών αρχών
- δύο διαβατήρια ελληνικών Αρχών, εκ των οποίων το ένα είχε λήξει και
- διάφορα έγγραφα

Ο Άγγελος Φιλιππίδης είχε μεταβεί από τη χώρα μας στην Κωνσταντινούπολη την 03-01-2014, όπου και παρέμενε μέχρι τη σύλληψή του”.

Ο ίδιος, μιλώντας στο Mega, υποστήριξε ότι ουδέποτε δήλωσε ότι βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά είχε φύγει με προορισμό την Τουρκία. Όπως είπε στη συνέχεια θα μετέβαινε στο Ντουμπάι και στη Μανίλα όμως ακύρωσε τις συναντήσεις για να επιστρέψει στην Αθήνα και να πάει στον Εισαγγελέα. "Οι δημοσιογράφοι υπέθεσαν ότι εγώ ήμουν στις ΗΠΑ" είπε ο ίδιος ο κ. Φιλιππίδης.

Επέμεινε πάντως πως ο συνήγορος του είχε ενημερώσει τον Εισαγγελέα ότι ο πελάτης του θα επιστρέψει στην Αθήνα τη Δευτέρα το απόγευμα.