Ανοίγει ο κύκλος των απολογιών για την υπόθεση του ΤΤ

Με την απολογία του πρώην αναπληρωτή γενικού διευθυντή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Μάριου Βαρότση, αναμένεται να ανοίξει ο κύκλος των απολογιών για την υπόθεση των επισφαλών δανείων του ΤΤ, στο πλαίσιο της διερεύνησης της οποίας έχουν εκδοθεί επτά εντάλματα σύλληψης, και έχουν συλληφθεί μέχρι τώρα πέντε άτομα.

Ο Μάριος Βαρότσης θα απολογηθεί τη Δευτέρα, ενώ για την Τρίτη έχει λάβει προθεσμία ο επιχειρηματίας Δημήτρης κοντομηνάς, που νοσηλεύεται φρουρούμενος σε νοσοκομείο, καθώς και το μέλος της επιτροπής χορήγησης επιχειρηματικών δανείων, Φωτεινή Κρέστα. Θα ακολουθήσει την Τετάρτη το στέλεχος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Χαράλαμπος Γιαγκούδης.

Άγνωστο παραμένει ακόμα το πότε θα απολογηθεί ο Άγγελος Φιλιππίδης, ο οποίος συνελήφθη το βράδυ της Παρασκευής στην Κωνσταντινούπολη και δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο το πότε θα εκδοθεί στην Ελλάδα, με πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης να τονίζουν πάντως στο news.gr πως μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας τα απαραίτητα έγγραφα θα έχουν σταλεί από την ελληνική πλευρά. Μέχρι να ολοκληρωθεί η γραφειοκρατική διαδικασία, ο πρώην πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου θα παραμείνει στις φυλακές Μαλτεπέ, όπου συνήθως κρατούνται οι υπήκοοι ξένων χωρών που πρόκειται να απελαθούν από την Τουρκία.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες ακόμη από επίσημη πηγή πληροφορίες του ρεπορτάζ, ο κ. Φιλιππίδης θα επιδιώξει να περάσει μια σύντομη δικαστική διαδικασία στην Τουρκία, με Τούρκο συνήγορο, προκειμένου να παρακάμψει τη χρονοβόρα γραφειοκρατία και να έλθει το συντομότερο στην Ελλάδα.

Εκκρεμούν ακόμα οι συλλήψεις του επιχειρηματία Κυριάκου Γριβέα και της συζύγου του, Αναστασίας Βάτσικα, οι οποίοι καταζητούνται με διεθνές ένταλμα.