Επανέρχεται η ρύθμιση μετεγγραφών αδελφών στα ΑΕΙ

Την επαναφορά της ρύθμισης για τις μετεγγραφές αδελφών που σπουδάζουν σε διαφορετικά ΑΕΙ προανήγγειλε ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Ο υπουργός άφησε να εννοηθεί ότι η εν λόγω ρύθμιση θα προωθηθεί εντός της εβδομάδας. Σύμφωνα με τη ρύθμιση, Φοιτητές που είναι αδέλφια και σπουδάζουν σε διαφορετικές πόλεις θα μπορούν να μετεγγραφούν στην ίδια πόλη, προκειμένου να μην πληρώνουν οι οικογένειές τους τρία διαφορετικά σπίτια, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Τα Νέα".

Οι δηλώσεις Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου

"Όταν υπάρχουν οικογένειες, οι οποίες αναγκάζονται να συντηρούν ένα και δύο νοικοκυριά, διότι έχουν δύο παιδιά που σπουδάζουν, τα πράγματα είναι δύσκολα. Θα πρέπει να δούμε και το ζήτημα οικογενειών που έχουν δύο και τρεις φοιτητές την ίδια στιγμή, που είναι σε άλλες πόλεις. Αυτά θα τα δούμε και θα τα συζητήσουμε σε ένα νομοσχέδιο το οποίο θα καταθέσουμε", τόνισε ο κ. Αρβανιτόπουλος.

Τι ισχύει έως σήμερα

Να υπενθυμίσουμε ότι από το 2011 οι μετεγγραφές ειδικών κατηγοριών (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, ασθενείς κ.ά.) καταργήθηκαν και θεσπίστηκε ειδική κατηγορία εισαχθέντων σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Στην κατηγορία αυτή δίνονται εκ των προτέρων συγκεκριμένες θέσεις και οι δικαιούχοι δεν έχουν εκ των υστέρων δυνατότητα μετεγγραφής σε άλλο ίδρυμα από εκείνο στο οποίο εισήχθησαν.