Πειθαρχικό για τον καθηγητή που “θα έφερνε τη Χρυσή Αυγή”

Tις πειθαρχικές κυρώσεις του σχετικού κώδικα αναμένεται να αντιμετωπίσει ο καθηγητής που απείλησε αλλοδαπούς μαθητές ότι θα φέρει τη Χρυσή Αυγή στο σχολείο όπου διδάσκει. Τη διεξαγωγή Προκαταρκτικής Εξέτασης για το συμβάν στο 46ο Γυμνάσιο Αθήνας διέταξε ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Αττικής, Ιωάννης Κουμέντος.

Η διευθύντρια του εν λόγω σχολείου χαρακτήρισε, πάντως, το συμβάν "μεμονωμένο". "Η υπερπροβολή του θέματος μας αδικεί. Θέλω να βεβαιώσω ότι δεν έχει καμία σχέση η πολιτική του σχολείου με διακρίσεις μεταξύ μαθητών. Αντίθετα, προσπαθούμε να εντάξουμε αλλοδαπούς μαθητές στο σχολικό περιβάλλον», συμπλήρωσε.

Οσο για την επίμαχη φράση που ξεστόμισε ο καθηγητής, η διευθύντρια αποπειράθηκε να δώσει εξήγηση: "Υπάρχουν περιπτώσεις που λέγονται άσχημα πράγματα όταν κάποιος βρίσκεται εκτός εαυτού. Γι' αυτό και δεν τιμωρήσαμε κανέναν. Τους ανθρώπους πρέπει να τους αντιμετωπίζουμε με επιείκεια και να απομονώνουμε τις ακραίες ιδέες".

Με πρωτοβουλία της διευθύντριας, ο καθηγητής ζήτησε συγγνώμη από τους μαθητές αλλά αυτό δεν τον γλιτώνει από την Προκαταρκτική Εξέταση.