Νέα 24ωρη απεργία στο Πολυτεχνείο

Να συνεχιστεί η απεργία έως και την Πέμπτη, αποφάσισαν οι διοικητικοί υπάλληλοι του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Μάλιστα, θα πραγματοποιήσουν νέα συνέλευση για να αποφασίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Έτσι, την Πέμπτη στις 10.00 έχουν προγραμματίσει νέα γενική συνέλευση επί της σημερινής συνάντησης της ομοσπονδίας τους με τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.

Κατάληψη ως την Παρασκευή αποφάσισαν, οι σύλλογοι φοιτητών, των τμημάτων ψυχολογίας και μουσικής, ενώ απόφαση στήριξης πήρε και ο σύλλογος φοιτητών χημικού.

Θυμίζουμε την ομόφωνη απόφαση κατά της παραπομπής του πρύτανη Θεοδόση Πελεγρίνη στο Πειθαρχικό από τη Σύγκλητο του Ιδρύματος.

Νωρίτερα, ο πρύτανης του ΕΚΠΑ στην εκδήλωση των διοικητικών υπαλλήλων στα Προπύλαια, κατηγόρησε το υπουργείο Παιδείας για αυταρχισμό και ότι «έχει υποπέσει σε σωρεία λαθών». 
 
"Αισθάνομαι δέος απέναντι στους υπαλλήλους που δίνουν το αίμα τους για να σώσουν τη σάρκα τους. Δεν ξέρω αν θα είμαι αύριο εδώ, αλλά είμαι περήφανος για τους υπαλλήλους του ιδρύματος» τόνισε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ και κατέληξε: «Προτιμώ ένα πανεπιστήμιο με ζωντανούς φοιτητές τους οποίους θα προσπαθώ να πείσω με επιχειρήματα, ενώ εκείνοι θα με προπηλακίζουν παρά ένα πανεπιστήμιο στο οποίο θα έχει παρεισφρήσει η Χρυσή Αυγή".