ΑΔΕΔΥ: Αντιδημοκρατική η συμπεριφορά της κυβέρνησης για την ΕΡΤ

Για αυταρχισμό και καταστολή από την πλευρά την κυβέρνησης κάνει λόγο, με ανακοίνωσή της, η ΑΔΕΔΥ.

Το συνδικαλιστικό σωματείο συμπληρώνει ότι "εδώ και καιρό η κυβέρνησης έχει επιλέξει έναν άλλο δρόμο από αυτό του διαλόγου. Δεν ακούει, δεν βλέπει, δεν συζητά. Απλώς, επιβάλλει!".
 
Όπως εκτιμούν στην ΑΔΕΔΥ,  η επιλογή της κυβέρνησης είναι συνειδητή. "Η κυβέρνηση δεν ακούει, δε συζητά. Απλά επιβάλλει", αναφέρει χαρακτηριστικά, με ανακοίνωσή του, το συνδικαλιστικό όργανο των δημοσίων υπαλλήλων.

Η πολιτική της κυβέρνησης, σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, άλλωστε, αποτυπώνεται γλαφυρά και στη δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου: "Η επέμβαση της Αστυνομίας στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ έγινε για την εφαρμογή του νόμου και την αποκατάσταση της νομιμότητας".

"Αυτές οι πρακτικές δεν θα περάσουν και δηλώνουμε ότι οι αντιδημοκρατικές συμπεριφορές και ο αυταρχισμός δεν θα κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζομένων", τονίζεται από την ΑΔΕΔΥ.

Η ΑΔΕΔΥ καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους νέους και δημοκρατικούς πολίτες αυτής της χώρας "να εκφράσουν την κάθετη αντίθεση και αντίστασή τους απέναντι στις αυταρχικές κυβερνητικές μεθόδους καθώς και τη συμπαράστασή τους στους αγωνιζόμενους εργαζόμενους στην ΕΡΤ", στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013, στις 16:00 στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στη Μεσογείων, στην Αγία Παρασκευή.