Μικρή Μαρία: Αναζητούν τη μητέρα της και κύκλωμα εμπορίας βρεφών

Τη στιγμή που συνεχίζονται οι διαδικασίες για την ανεύρεση της φυλής της μικρής Μαρίας, η Αστυνομία κάνει φύλλο και φτερό καταυλισμούς Ρομά στη Θεσσαλία.

Το ενδιαφέρον της ΕΛ.ΑΣ. για τα κυκλώματα υιοθεσιών που μπορεί να κρύβονται πίσω από την υπόθεση παραμένει υψηλό.

Οι Αρχές ενδιαφέρονται ωστόσο για τους πραγματικούς γονείς του κοριτσιού, ώστε να αντιληφθούν τι ακριβώς έχει συμβεί και από ποια "χέρια" έχει περάσει η μικρή Μαρία, καθώς ενδέχεται κάποια από αυτά να έχουν να κάνουν με διεθνές κύκλωμα εμπορίας βρεφών ή παιδιών.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, αναζητείται ένας ακόμη αλλοδαπός, που είχε χρησιμοποιήσει το ζευγάρι των Ρομά ως μάρτυρες για την έκδοση πλαστού δελτίου ταυτότητας πριν από ένα χρόνο στο αστυνομικό τμήμα του Τυρνάβου. Η ΕΛ.ΑΣ καλείται να διερευνήσει το κίνητρο του ζευγαριού να συνδράμει σε αυτή την υπόθεση.

Υπάρχει και η υπόθεση εργασίας ότι ο άνδρας αυτός είναι ο ίδιος με εκείνον που βρέθηκε μπροστά στην αγοραπωλησία. Σε κάθε άλλη περίπτωση, πάντως, θα ανακριθεί, μόλις εντοπιστεί, για να μεταφέρει όσες πληροφορίες γνωρίζει -αν υπάρχουν τέτοιες- για την πραγματική μητέρα του κοριτσιού.

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για τη φυλή της Μαρίας, οι έρευνες θα ενταθούν ακόμη περισσότερο, καθώς θα είναι πιο στοχευμένες.

Συν τοις άλλοις, αναμένεται η ανάλυση των τηλεφωνικών κλήσεων των γονέων. Τα χρονικά περιθώρια συντήρησης στις βάσεις δεδομένων πλέον επεκτάθηκαν μέχρι και 1 χρόνo και δύναται μέσω των λογαριασμών που διατηρούνται από τον πρώτο μήνα έκδοσης, οι αστυνομικοί να έχουν πρόσβαση σε όλες τις εξερχόμενες κλήσεις.

Θα ερευνηθεί αν υπήρχαν κι άλλα κινητά στο παρελθόν που ανήκαν στο ζευγάρι των Ρομά από τα Φάρσαλα.