Έβαλαν φωτιά σε φυλάκιο του Εύζωνα έξω από τη Βουλή

Σοβαρά επεισόδια στο Σύνταγμα την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ στο Σύνταγμα, έξω από τη Βουλή. Διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε φυλάκιο Εύζωνα, στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Λίγο πριν τις 9 το βράδυ οι πέτρες, τα καπνογόνα και οι μολότοφ έπεφταν βροχή στην πλατεία Συντάγματος, ενώ η αστυνομία έχει αποκλείσει τους δρόμους γύρω από το κέντρο. Τα επεισόδια συνεχίστηκαν μπροστά στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία.

Όλα ξεκίνησαν από μια ειρηνική διαδήλωση, έξω από τη Βουλή, κατά των μέτρων που ψηφίζονται απόψε με το πολυνομοσχέδιο. 

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, μια ομάδα ακτιβιστών, φορώντας μαύρες μπλούζες με το σύνθημα "Φρουρά Φρουρά" (από τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, εντός της Βουλής με τη Χρυσή Αυγή), προσπάθησαν να ανέβουν στον προαύλιο χώρο της Βουλής. Οι αστυνομικοί επενέβησαν εμποδίζοντας τους το δρόμο. Την ίδια στιγμή, κουκουλοφόροι με μολότωφ, ρόπαλια και στυλιάρια αποσπάστηκαν από το κύριο σώμα της διαδήλωσης και άρχισαν να χτυπούν αδιακρίτως. 

Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τους απωθήσουν, με αποτέλεσμα να γενικευτούν οι ταραχές. Οι κουκουλοφόροι μπήκαν μέσα στο πλήθος του κόσμου, προσπαθώντας να διασπάσουν τις αστυνομικές δυνάμεις. 

Η αστυνομία προχώρησε σε μία σύλληψη και δύο προσαγωγές, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων προερχόμενες από αστυνομικές πηγές, στην κατοχή του συλληφθέντος βρέθηκαν ένα τσεκούρι και ένα σφυρί.

Παρακαλούμε περιμένετε ...