Πότε ανοίγουν οι κινηματογράφοι Απόλλων και Αττικόν στη Σταδίου

Μετά τη χρονίζουσα - όπως εξελίχθηκε - περιπέτεια των δύο ιστορικών κινηματογράφων η υπόθεση βαίνει προς αίσιο τέλος

Του Γιώργου Λαμπίρη 

φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος

Μετά τη χρονίζουσα - όπως εξελίχθηκε - περιπέτεια των δύο ιστορικών κινηματογράφων της Σταδίου, Απόλλων και Αττικόν, η υπόθεση βαίνει προς αίσιο τέλος.

Δεδομένη θεωρείται πλέον σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στη διαχειρίστρια εταιρεία, Cinemax A.E., η έναρξη των εργασιών αποκατάστασης κατά το προσεχές χρονικό διάστημα, καθότι έχει ολοκληρωθεί το 95% της μελέτης και των γραφειοκρατικών διατυπώσεων, με τη μεσολάβηση του Ιδρύματος Σταύρου Νιάρχου, το οποίο ανέλαβε τη χρηματοδότηση του έργου.

Όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές στο news.gr, οι δύο κινηματογράφοι θα είναι έτοιμοι να υποδεχτούν το κοινό από το Σεπτέμβριο του 2017, ενώ θα μεσολαβήσει ένα χρονικό διάστημα που απαιτείται για την ολοκλήρωση των εργασιών.

Οι φωτογραφίες, τις οποίες έχει στη διάθεσή του στο news.gr, δείχνουν ότι σε κάθε περίπτωση οι δύο κινηματογράφοι παραμένουν άθικτοι στο εσωτερικό τους, καθότι τόσο τα στελέχη όσο και οι εργαζόμενοι της εταιρείας, έσωσαν με προσωπικό αγώνα τις δύο αίθουσες από την πυρκαγιά στα πλαίσια των επεισοδίων του Φεβρουαρίου του 2012. Επομένως απαιτείται η ανάπλαση μόνο των εξωτερικών στοιχείων του κτιρίου.

Το νεομπαρόκ αρχιτεκτονικό δημιούργημα του Αλέξανδρου Νικολούδη, παρέμεινε στην ίδια κατάσταση τα τελευταία πέντε σχεδόν χρόνια, με δεδομένη τη διαμάχη των ιδρυμάτων στα οποία ανήκει το κτίριο. Ο λόγος για το ίδρυμα Σταματίου Δεκόζη-Βούρου και το Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών-Ίδρυμα Βούρου Ευταξία.

Σύμφωνα πάντα με το ίδιο πρόσωπο, οι εργασίες αποκατάστασης πρόκειται να ξεκινήσουν άμεσα, με σκοπό το διώροφο κτίριο της οδού Σταδίου 19-21 να επαναλειτουργήσει κατά τη χειμερινή κινηματογραφική περίοδο του 2017.