Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Καλαμάτα – Έκλεισε το αεροδρόμιο

Οι κάτοικοι συνεχίζουν να μετρούν τις ανυπολόγιστες ζημιές

Αυξάνονται τα θύματα της θεομηνίας που έπληξε τη χώρα το τελευταίο 24ωρο, καθώς ένας άνδρας ανασύρθηκε νεκρός από χείμαρρο στην περιοχή Βλαχιώτη Λακωνίας - με αποτέλεσμα οι ανθρώπινες απώλειες της κακοκαιρίας στη Νότια Πελοπόννησο να φτάσουν τις 4.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έκλεισε έως τις 10 Σεπτεμβρίου ο αρχαιολογικός χώρος της Μεσσήνης και δεν εκτελούνται σήμερα όλες οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο Καλαμάτας, για λόγους ασφαλείας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται ευρεία σύσκεψη στην αίθουσα «Παναγιώτης Φωτέας» στο διοικητήριο της Περιφέρειας στην Καλαμάτα, με τη συμμετοχή και κυβερνητικού κλιμακίου που έχει φτάσει στην περιοχή, για τον συντονισμό αντιμετώπισης των προβλημάτων που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία και για την ανακούφιση των πληγέντων.

Στη σύσκεψη συμμετέχουν ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ο υφυπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη και Υποδομών Ντίνα Νικολάκου, εκπρόσωποι του στρατού και της αστυνομίας, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Από τη σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε κατά τη διάρκεια της νύχτας ολόκληρη την περιοχή της Μεσσηνίας έχασαν τη ζωή του 3 άνθρωποι, ενώ υπάρχουν πληροφορίες και για έναν αγνοούμενο. Ένα ηλικιωμένος έχασε τη ζωή του στη Θουρία, όταν το ρέμα μπήκε στο υπόγειο του σπιτιού του όπου κοιμόταν με αποτέλεσμα να πνιγεί. Με τον ίδιο τρόπο βρήκε τραγικό θάνατο και μια γυναίκα στην περιοχή της Καλαμάτα στην οδό Αθηνών. 
 
Οι κάτοικοι συνεχίζουν να μετρούν τις ανυπολόγιστες ζημιές… Σύμφωνα με το tharrosnews.gr, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας ζήτησε από την πολιτεία να κηρυχθεί ο Δήμος σε «έκτακτη ανάγκη» .

Η κακοκαιρία που έπληξε ολόκληρη τη Μεσσηνία, δεν άφησε ανεπηρέαστη και την περιοχή της Στούπας. Με το πρώτο φως της ημέρας, οι κάτοικοι της περιοχής είδαν δεκάδες αυτοκίνητα να έχουν παρασυρθεί και να επιπλέουν στην παραλία της Στούπας μέσα στη θάλασσα… Παράλληλα και οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Μάνης, μετρούν τις ανυπολόγιστες ζημιές που άφησε πίσω της η σφοδρή κακοκαιρία…