Οι αγρότες κόβουν τη χώρα σε κομμάτια – Κλείνουν λιμάνια και αεροδρόμια

Σε μία κίνηση η οποία αναμένεται να προκαλέσει ταλαιπωρία στη μεγαλύτερη μερίδα των πολιτών, ενώ κόβει τη χώρα σε πολλά διαφορετικά κομμάτια, προχωρούν οι αγρότες.

Οι συνδικαλιστές αποφάσισαν τον αποκλεισμό των εθνικών οδών, των αεροδρομίων, των τελωνείων και των λιμανιών της χώρας για 24 ώρες προχωρούν οι αγρότες, φτάνοντας στα άκρα την κόντρα με την κυβέρνηση για το νέο ασφαλιστικό και τα φορολογικά μέτρα που αφορούν το αγροτικό εισόδημα. Μετά από πολύωρη συνάντηση στην Κατερίνη, η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων αποφάσισε τον αποκλεισμό, το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου από τις 12 το μεσημέρι.

Στην πολύωρη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι από 62 μπλόκα της χώρας.

Οι αγρότες απαιτούν άμεση ανάκληση των προσχεδίων νόμου για το ασφαλιστικό και το φορολογικό και συνάντηση και διάλογο με τον πρωθυπουργό.

Χωρίς θαλάσσια δρομολόγια και την Παρασκευή

Συνεχίζεται και σήμερα η 48ωρη απεργία που ξεκίνησε χθες 4 Φεβρουαρίου η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ). Από αύριο το πρωί τα πλοία θα ξεκινήσουν ξανά τα δρομολόγιά τους.

Η ΠΝΟ ζητά απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, κάνει λόγο για «αδιάλλακτη και ανυποχώρητη θέση της κυβέρνησης» και δεν αποκλείει το ενδεχόμενο κλιμάκωσης της διαμαρτυρίας.

Τα 14 ναυτεργατικά σωματεία προειδοποιούν με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με την κατάθεση του επίμαχου νομοσχεδίου στη βουλή.

Η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) θα πραγματοποιήσει σήμερα στις 12, από κοινού με τους Συλλόγους των Υπαλλήλων και Εργαζομένων του ΝΑΤ, του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, του ΕΛΟΕΝ και της Εστίας των Ναυτικών, συγκέντρωση έξω από την Βουλή.