Γεμίζει και το Ελληνικό με πρόσφυγες (φωτογραφίες)

Αστυνομικές δυνάμεις συνεχίζουν να βρίσκονται για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα στην πλατεία Βικτωρίας, προκειμένου να αποτρέπουν πρόσφυγες και μετανάστες από το να κατασκηνώνουν εκεί.Οι αστυνομικοί συνοδεύονται από μεταφραστή, ο οποίος εξηγεί στους πρόσφυγες ότι δεν μπορούν να στήσουν σκηνές στην πλατεία και τους κατευθύνει προς τα προσωρινά κέντρα φιλοξενίας – στο Κλειστό Ολυμπιακό Γυμναστήριο στο Γαλάτσι αλλά και τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις του Ελληνικού. 

Yπολογίζεται ότι σήμερα στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις του Γαλατσίου βρίσκονται 800 πρόσφυγες και μετανάστες και σύμφωνα με τους υπεύθυνους ο χώρος μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 1.000 άτομα. Έτσι, οι υπόλοιποι προωθούνται στο Ελληνικό, στο γήπεδο του χόκεϊ, αφού το κέντρο φιλοξενίας στον Ελαιώνα είναι υπερπλήρες. 

Ωστόσο, στο Ελληνικό βρίσκονται ήδη εδώ και ημέρες  οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που είχαν στεγαστεί στο γήπεδο του Ταε Κβο Ντο του Φαλήρου. Το γήπεδο του χόκεϊ στο Ελληνικό έχει χωρητικότητα περίπου 500-600 ατόμων και επιλέχθηκε ως λύση ανάγκης, καθώς το γήπεδο του Τάε Κβο Ντο έπρεπε να παραδοθεί για τη διεξαγωγή παγκόσμιων αγώνων πάλης.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής Βασίλης Παπαδόπουλος, οι εγκαταστάσεις στο Ελληνικό θα χρησιμοποιηθούν για όσο διάστημα χρειαστεί για την αντιμετώπιση των καιρικών συνθηκών.Παράλληλα, αναζητούνται και άλλοι χώροι για την προσωρινή στέγαση μεταναστών και προσφύγων στην Αθήνα καθώς και στη Θεσσαλονίκη, αν κριθεί αναγκαίο.

Σύμφωνα με τον υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα προχωρά η οργάνωση ακόμη δυο προσωρινών καταυλισμών στη Σίνδο Θεσσαλονίκης και το Λαύριο Αττικής ενώ παραχωρήθηκε για την στέγαση των προσφύγων και το ανενεργό στρατόπεδο Λόση, στα Ανω Λόσια. 

Μία Ολυμπιακή Εγκατάσταση που παρέμενε εκτός χρήσης επί 11 χρόνια, είναι πλέον ικανή να προσφέρει ανθρώπινες συνθήκες στέγασης στους ταλαιπωρημένους πρόσφυγες, σε δύο αίθουσες συνολικής επιφάνειας 2.500 τ.μ.,επισημαινεται σε σχετική ανακοινωση της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ).