Βεβήλωσαν με σβάστικες το μνημείο του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι

Σοκ προκαλεί η βεβήλωση του μνημείου που έχει ανεγερθεί στη μνήμη του Παύλου Φύσσα στο σημείο όπου δολοφονήθηκε το Σεπτέμβριο του 2013, στο Κερατσίνι.

Οι βάνδαλοι σχεδίασαν με σπρέι δύο σβάστικες πάνω στο μνημείο, ενώ κάτω από τις σβάστικες υπάρχει η υπογραφή “C18”, που παραπέμπει στη νεοναζιστική οργάνωση Combat 18, με το “18” να παραπέμπει στα αρχικά του ονόματος του Αδόλφου Χίτλερ (καθώς στο λατινικό αλφάβητο το Α είναι το πρώτο γράμμα και το H το όγδοο).

Η οργάνωση αυτή, που "γεννήθηκε" στη Βρετανία, έχει σήμερα εκτός από την Ελλάδα και σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και στις ΗΟΑ, τον Καναδά και την Αυστραλία.

Σε σχετική ανακοίνωσή του, ο δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας αναφέρει:

"Τα ξημερώματα της Τρίτης 24 Φεβρουάριου άγνωστοι προκάλεσαν ζημιές στο μνημείο του Παύλου Φύσσα, στο σημείο όπου το Σεπτέμβρη του 2013 δολοφονήθηκε από τα μέλη της φασιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής. Αγκυλωτοί σταυροί και φασιστικά συνθήματα γέμισαν τη προτομή του αντιφασίστα μουσικού. Η νέα θρασύτατη πρόκληση και η επανεμφάνιση των φασιστοειδών στους δρόμους της πόλης μας αποδεικνύει ότι το μέτωπο αυτό παραμένει ανοιχτό".