Ρωμανός: Το σχέδιο Αθανασίου για εξετάσεις από τη φυλακή

Στην 25η ημέρα έχει φτάσει η απεργία πείνας του Νίκου Ρωμανού, την ώρα που υπάρχει ακόμη έκδηλη ανησυχία για την κατάσταση της υγείας του.

Ο Νίκος Ρωμανός νοσηλεύεται ακόμα σε κρίσιμη κατάσταση, καθώς μετά το νέο "όχι" του συμβουλίου της φυλακής για τη χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας, συνεχίζει την απεργία πείνας.

Η υπόθεσή του έχει εξελιχθεί σε σίριαλ και ο 21χρονος κατάδικος για ληστεία σε τράπεζα του Βελβεντού αναμένεται να ταλαιπωρηθεί ακόμη περισσότερο.

Η ψήφιση της νομοθετικής πρωτοβουλίας που θα επιτρέψει στο νεαρό να συνεχίσει τις σπουδές του, έστω και μέσα από τη φυλακή έχει τοποθετηθεί στο πρόγραμμα της Ολομέλειας μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού του οικονομικού έτους 2015, η οποία θα γίνει τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Τότε θα κατατεθεί η σχετική τροπολογία, στην οποία κατέληξαν οι υπουργοί Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος και Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου μετά από μαραθώνιες διαπραγματεύσεις.

Σύμφωνα με την τροπολογία, προβλέπεται να εξασφαλιστούν υποδομές, ώστε κρατούμενοι, που είναι ταυτόχρονα και φοιτητές, να έχουν τη δυνατότητα να εξετάζονται στα μαθήματά τους εντός του σωφρονιστικού καταστήματος σε ειδικό χώρο στις φυλακές με επιτηρητή καθηγητή, την ίδια ώρα που θα δίνουν εξετάσεις και οι συμφοιτητές του κάθε συγκεκριμένου φοιτητή.

Για περιπτώσεις φοιτητών, όπως και ο Νίκος Ρωμανός, η σχολή του οποίου έχει και υποχρεωτικά εργαστήρια, προβλέπεται ειδική μέριμνα για να διασφαλιστούν οι συνθήκες παρακολούθησής τους.