Σουπερλούξ ! Tα σπίτια που θα μένουν Ρομά στα Μέγαρα

Την Τετάρτη 1 Οκτωβρίου ολοκληρώθηκε η διαδικασία κατεδάφισης των 12 ακατοίκητων παραπηγμάτων στον καταυλισμό των Ρομά στο Νομισματοκοπείο, ενώ ήδη είχαν προηγηθεί οι έντονες αντιδράσεις από την πλευρά τους την Τρίτη, με τον αποκλεισμό της λεωφόρου Μεσογείων. 

Σχετικά με το θέμα η δημοτική κίνηση Χαλανδρίου, ΣΤάΣΗ, έδωσε στη δημοσιότητα κάποιες φωτογραφίες, ενδεικτικές του νέου οικισμού, στον σχεδιάζει η πολιτεία να μεταφέρει τον καταυλισμό του Νομισματοκοπειου. 

Οι δημότες Χαλανδρίου αναφέρουν ότι οι εγκαταστάσεις είναι ακατάλληλες για την μετεγκατάσταση των τσιγγάνων, ενώ από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης κάνει λόγο για σούπερ - λουξ κατοικίες. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κύριος Αγγελάκας:  οι φωτογραφίες αυτές «είναι επιλεκτικές από ορισμένα σπίτια» με τις φωτογραφίες που δημοσιεύει η σελίδα της αποκεντρωμένης αυτοδιοίκησηςνα παρουσιάζουν μια καλύτερη εικόνα στο εσωτερικό των οικίσκων. Σχολιάζοντας παράλληλα ότι «τους πάμε σε σούπερ λουξ σπίτια σε σχέση με αυτά που μένουν τώρα».

Στη συνέχεια ακολουθούν κάποιες βασικές πληροφορίες σχετικά με την τοποθεσία όπου αναμένεται να μεταφερθούν οι Ρομά, στα Μέγαρα, καθώς και φωτογραφίες από την ιστοσελίδα της ΣΤάΣΗΣ.

Θέση: όρος Πατέρας ή καλύτερα Καντύλι

Τοποθεσία: πρώην Αμερικανική Βάση

Υψόμετρο: 750 μέτρα

Θερμοκρασία στο συγκεκριμένο σημείο: 11ο C μετρημένη σήμερα Σαββάτο και ώρα 14:00

Θερμοκρασία την ίδια περίπου ώρα στην Ν. Πέραμο : 18ο C

Απόσταση μέχρι την πλησιέστερη διασταύρωση: 12km

Χρόνος μέχρι την πλησιέστερη διασταύρωση: 25 λεπτά

Χαρακτηρισμός ευρύτερης περιοχής : δασική έκταση

Πλησιέστερα σπίτια:  ένα μοναστήρι στα 3km και κάποια σπίτια στα 8kmαπόσταση

Χρήση της ευρύτερης περιοχής: καταφύγιο θηραμάτων 2ου κυνηγετικού συλλόγου Ελευσίνας

Να σημειωθεί ότι παρά τα όσα λέγονται περί φύλαξης του χώρου από την αστυνομία κλπ, ο καθένας είναι ελεύθερος να μπει να δει ή και να πάρει το ότι θέλει από εκεί.

Παραμένει ένα ερώτημα. Δεν είναι το προφανές  - πως θα μείνει κόσμος εκεί κάτω από αυτές τις συνθήκες, αλλά γιατί η αποκεντρωμένη  λέει ψέματα ότι έχει τελειώσει τις εργασίες και όλα είναι έτοιμα για την μεταφορά τους.

Νομίζουμε ότι ο καθένας καταλαβαίνει ότι ο χώρος αυτός είναι ΑΔΥΝΑΤΟ  να φιλοξενήσει τον οποιονδήποτε πόσο μάλλον οικογένειες με παιδιά και μεγάλους. Ακόμα και στην περίπτωση που όλα θα ήταν εντάξει ο χώρος είναι στην κυριολεξία η κορυφή ενός βουνού, μία εξορία από την κοινωνία των ανθρώπων , μακριά από το οτιδήποτε μπορεί να διαμορφώσει τον άνθρωπο σε κάτι άλλο εκτός από αγρίμι.

Μία συγκεκριμένη περίοδος και μία συγκεκριμένη άποψη ήταν αυτή που δημιούργησε τόπους εξορίας για τους ανθρώπους της , που τους ονόμαζε και νέους Παρθενώνες. Η πιθανή απόπειρα μεταφοράς ανθρώπων εκεί στο όρος Πατέρας αποτελεί απόηχο αυτής της εποχής. Και τα μυαλά που την συντηρούν είναι τα μυαλά αυτής της εποχής.