Oλοκληρώθηκε η παρέλαση στην Αθήνα

Κάτω από έναν λαμπρό ανοιξιάτικο Αττικό ουρανό, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας και με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 12.30 το μεσημέρι, η στρατιωτική παρέλαση στο Σύνταγμα για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

«Πριν από 193 χρόνια, ένας ολιγάριθμος λαός με εξαιρετική γενναιότητα ξεδίπλωσε αρετές για τη λευτεριά του και κέρδισε. Σήμερα, ο λαός μας δίνει μάχη και αγώνα για να σπάσει τον κλοιό των δανειστών και αυτός ο αγώνας θα είναι νικηφόρος», δήλωσε στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Παπούλιας, μετά το πέρας της παρέλασης.

«Σήμερα στείλαμε ένα μήνυμα ισχύος, ένα μήνυμα ειρήνης. Η Ελλάδα πέρασε τα χειρότερα. Ας παλέψουμε για τα καλύτερα που έρχονται», δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος. «Με σταθερά βήματα αφήνουμε πίσω την Ελλάδα της μιζέριας και των μνημονίων», τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Στην παρέλαση που ξεκίνησε λίγο μετά τις 11:00 συμμετείχαν μηχανοκίνητα τμήματα του στρατού και εναέρια μέσα.

Παρουσία ισχυρής αστυνομικής παρουσίας η πρόσβαση στην πλατεία Συντάγματος, όπου είχαν τοποθετηθεί κλούβες της αστυνομίας και στον χώρο της παρέλασης επιτρεπόταν μόνο με προσκλήσεις ή διαπιστεύσεις.

Νωρίς το πρωί είχε πραγματοποιηθεί δοξολογία στον ιερό ναό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου.

Ανοίγουν σταδιακά οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα ,ενώ άνοιξε και ο σταθμός του μετρό (στάση Σύνταγμα) μετά την στρατιωτική παρέλαση, με την οποία κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

 

 Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος