“Μπερκίν και Αλέξης είναι αδέλφια” – Πορεία στο κέντρο της Αθήνας

Πορεία διαμαρτυρίας προς την τουρκική πρεσβεία για το θάνατο του 15χρονου στην Τουρκία ξεκίνησε στις 19:00 στο κέντρο της Αθήνας.

Στην πορεία συμμετέχουν ομάδες αντιεξουσιαστών, αριστερές οργανώσεις, καθώς και Κούρδοι. Κλειστές είναι ανά διαστήματα οι οδοί Σταδίου και Πανεπιστημίου, από τις 20:00 της Πέμπτης και έπειτα, όταν η πορεία δυνάμωσε, με περισσότερο κόσμο που εντάχθηκε σ' αυτή.

Σε ανακοίνωση-κάλεσμά της, η Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας αναφέρει, μεταξύ άλλων:

"Τον Δεκέμβριο του 2008 η φωτιά που άναψε η δολοφονία του Αλέξη, τώρα μεταφέρθηκε στην Τουρκία. Η οργή που εκφράστηκε στους δρόμους για την δολοφονία του Αλέξη και Μπερκίν είναι απαίτηση για ελευθερία και δικαιοσύνη των λαών σε Ελλάδα και Τουρκία. Τα δύο παιδιά που κοιμήθηκαν για πάντα, ξύπνησαν δύο λαούς!".

Υπενθυμίζεται πως ο 15χρονος Μπερκίν Ελβάν κατέληξε έπειτα από εννέα μήνες σε κώμα εξαιτίας χτυπήματος που είχε υποστεί από κάνιστρο δακρυγόνου αστυνομικών στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που σάρωσαν την πλατεία Ταξίμ το περασμένο καλοκαίρι.

Ο θάνατός του προκάλεσε νέο μαζικό κύμα διαμαρτυρίας στην Τουρκία, εξαιτίας των οποίων έχασαν τη ζωή τους ένας 22χρονος διαδηλωτής και ένας αστυνομικός.