Τι είπε ο Φιλιππιδης στον ανακριτή

Πριν από λίγα λεπτά ο Αγγελος Φιλιππιδης ολοκλήρωσε την απολογία του. Αυτή την ώρα ανακριτής και εισαγγελέας βρίσκονται σε διάσκεψη προκειμένου να αποφασίσουν αν ο κατηγορούμενος θα προφυλακιστει η όχι.

Ο κύριος Φιλιππίδης επιχείρησε ενώπιον του ανακριτή, με στοιχεία και αναλύσεις οικονομικού περιεχομένου, να αποδομησει την κατηγορία ότι χορήγησε επισφαλή δάνεια σε επιχειρηματίας ζημιώνοντας το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

Στην απολογία του η οποία ξεκίνησε λίγο μετά τις 10 το πρωί επέμεινε ότι όλα τα δάνεια δόθηκαν με νόμιμους όρους προς τους επιχειρηματίες. 

Συγκεκριμένα:

*Για το δάνειο με αποδέκτες το εκζητούμενο από τις βρετανικές αρχές ζεύγος Κυριάκου Γριβέα Αναστασίας Βάτσικα: Υποστηρίζει  ότι χορηγήθηκε σε μία εταιρεία με πολυετή παρουσία  και καταξιωμένη στο χώρο  των συνεδρίων.

*Για το δάνειο στην εταιρεία Alapis, συμφερόντων του  προφυλακισμένου επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη : Τηρήθηκαν οι διαδικασίες, καθώς ναι μεν η εταιρεία είχε λάβει  και άλλο δάνειο 600 εκατ. ευρώ, αλλά είχε προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 460 εκατ. ευρώ και την επίμαχη χρονική περίοδο η αξία της μετοχής  ήταν 24 -26 ευρώ η κάθε μία.

*Για τα δάνεια του  Δημήτρη Κοντομηνά: Ήταν όλα εξασφαλισμένα, ενώ επωφελής για το Τ.Τ. ήταν και η σύμβαση με την εταιρεία Best Line, καθώς στον τομέα των πιστωτικών καρτών το Τ.Τ. τα έτη 2008-2010  απέκτησε υψηλά μερίσματα.

*Για το δάνειο του Π. Ευθυμίου: Δεν συντρέχει κανένας λόγος για την άσκηση δίωξης εναντίον του, καθώς το επίμαχο δάνειο ανέλαβε και εξυπηρετεί κανονικά άλλος επιχειρηματίας και συγκεκριμένα ο κ. Έλληνας

Η μεγάλη μάχη του Αγγελου Φιλιππιδη αφορά το καθεστώς της επιστροφής του από την Τουρκία. Και για αυτό προσκομίζει κρίσιμα έγγραφα θέλοντας να αποδείξει ότι η επιστροφή του στην Ελλάδα ήταν δική του απόφαση και σε καμία περίπτωση δεν απελαθηκε. Έτσι θα προσπαθήσει να πείσει ανακριτή και εισαγγελέα ότι δεν είναι ύποπτος φυγής, άρα δεν συντρέχει λόγος προφυλάκισης του.