Τι θα υποστηρίξει στην απολογία του ο Φιλιππίδης

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την απολογία του Άγγελου Φιλιππίδη, ο οποίος από χθες το μεσημέρι κρατείται στην ΓΑΔΑ.

Ο άλλοτε ισχυρός άνδρας του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου σε συνεργασία με τους συνηγόρους του χαράσσει την υπερασπιστική του γραμμή αφού τη Δευτέρα το πρωί θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις ενώπιον του ανακριτή για το σκάνδαλο των «κόκκινων» δανείων του ΤΤ. Ο Άγγελος Φιλιππίδης, έχει δώσει ήδη το στίγμα του αφού θεωρείται βέβαιο ότι θα αρνηθεί τις κατηγορίες της απιστίας και της άμεσης συνέργειας σε νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα για δανειοδοτήσεις που χορήγησε το ΤΤ στους επιχειρηματίες Λ. Λαυρεντιάδη, Δ. Κοντομηνά, Κυριάκο Γριβέα και Παν. Ευθυμίου.

Παράλληλα, διαμηνύει πως είναι αποφασισμένος να μιλήσει προκειμένου να πέσει φως στις σκοτεινές πτυχές της πολύκροτης υπόθεσης. Γι αυτό και ετοιμάζει πολυσέλιδο υπόμνημα.

Η μεγάλη μάχη, όμως, θα δοθεί προκειμένου ο Άγγελος Φιλιππίδης να μην οδηγηθεί στην φυλακή μετά την απολογία του. Όπως σχολίαζαν νομικοί κύκλοι, ο κατηγορούμενος θα προσπαθήσει να γυρίσει την ...παρτίδα επιχειρώντας να πείσει τον ανακριτή ότι δεν είναι ύποπτος φυγής και δεν υπάρχει κανένας λόγος να κριθεί προσωρινά κρατούμενος. Γι αυτό και ο Άγγελος Φιλιππίδης, μετά την άφιξη του από την Κωνσταντινούπολη δήλωνε σε κάθε ευκαιρία ότι επέστρεψε οικιοθελώς για να βρεθεί αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη.  Ο κατηγορούμενος, μάλιστα, θα επικαλεστεί και έγγραφο που κατέθεσε στις Τουρκικές αρχές, με το οποίο εκφράζει την επιθυμία του να επιστρέψει στην Ελλάδα. Ωστόσο, όπως σχολίαζε αρμόδια πηγή, στην απόφαση του Τουρκικού δικαστηρίου, με την οποία αφέθηκε ελεύθερος χωρίς όρους, καταγράφετε ότι οι συνήγοροι του είπαν πως ο Άγγελος Φιλιππίδης δεν επιθυμεί την έκδοση του στη χώρα μας.

Η άφιξη του Άγγελου Φιλιππιδη εξελίχθηκε σε θρίλερ αφού ο Άγγελος Φιλιππίδης έλεγε πως ήταν προσωπική του απόφαση η επιστροφή του στην Ελλάδα ενώ οι ελληνικής αρχές μιλούσαν για διοικητική απέλαση μετά από συντονισμένες προσπάθειες των υπουργείων Εξωτερικών και Δικαιοσύνης.  Και αυτό γιατί, όπως έλεγαν, ο κατηγορούμενος βρισκόταν σε ένα καθεστώς ιδιότυπης κράτησης μετά το σήμα της Εισαγγελίας Εφετών για ενεργοποίηση του δεύτερου εντάλματος που εκκρεμούσε σε βάρος του. «Η Interpolήταν εκείνη που ειδοποίησε την Εισαγγελία Εφετών λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης ότι ο Άγγελος Φιλιππίδης επιστρέφει στην Ελλάδα με δική της ευθύνη», έλεγαν δικαστικές πηγές με νόημα.

Πάντως, μέχρι σήμερα για την υπόθεση του ΤΤ έχουν απολογηθεί 8 κατηγορούμενοι και έχουν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.