Συγνώμη από το Λιμενικό στους μετανάστες για το Φαρμακονήσι

To Λιμενικό ζήτησε συγγνώμη, έστω και μία εβδομάδα μετά, από τους μετανάστες για την τραγωδία στο Φαρμακονήσι.

"Ζητάμε συγγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων, αλλά και όλους τους Ελληνες, για τη θέση στην οποία σας φέραμε. Κάναμε, όμως, ό,τι μπορούσαμε", είπε ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος αντιναύαρχος Δημήτρης Μπαντιάς.

Ο κ. Μπαντιάς έκανε τη δήλωση αυτή στο πλαίσιο των εργασιών της έκτακτης συνεδρίασης κοινοβουλευτικής επιτροπής με αντικείμενο την ενημέρωση της εθνικής αντιπροσωπείας σχετικά με το πρόσφατο πολύνεκρο συμβάν και σύμφωνα με πληροφορίες, δάκρυσε κατά την κατάθεσή του.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών, υπήρξε σφοδρή φραστική σύγκρουση ανάμεσα στον υπουργό Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρή Δρίτσα, με αφορμή την εκδοχή που παρουσίασε το Λιμενικό Σώμα για τα συμβάντα στο Φαρμακονήσι που οδήγησαν στην τραγωδία.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης κατήγγειλε τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή, όπως υποστήριξε, υιοθετεί λογική και φρασεολογία περί "εγκλήματος" στο Φαρμακονήσι, επιφέροντας πλήγμα στο Λιμενικό.

Στον αντίποδα, ο κ. Δρίτσας υποστήριξε ότι η επιλογή του υπουργού να προβεί σε δηλώσεις όπως ότι "η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι" είναι ενδεικτική της πολιτικής που, όπως βλέπει εκείνος, επιχειρείται να μεταδοθεί και στο Λιμενικό Σώμα, ως προς το πώς πρέπει να αντιμετωπίζονται οι παράνομοι μετανάστες από τις Αρχές.