Μαθητές νηπιαγωγείου υιοθέτησαν δύο αδέσποτα κουτάβια

Σε μια περίοδο, όπου οι αναίτιες επιθέσεις από ανθρώπους σε κατοικίδια συνεχώς αυξάνονται, και καθώς γινόμαστε μάρτυρες σε πολλών ειδών αγριότητες, μία ομάδα μαθητών του νηπιαγωγείου, έστειλαν το δικό τους μήνυμα σεβασμού και αγάπης.

Οι μικροί μαθητές του Ολοήμερου Νηπιαγωγείου Αγίων Σαράντα Χανίων, υιοθέτησαν μαζί με τους δασκάλους τους δύο αδέσποτα κουτάβια που εγκαταλείφθηκαν από αγνώστους στην αυλή του σχολείου τους.

“Η πρωτοβουλία αυτή των μαθητών δείχνει ότι η διαμόρφωση της συμπεριφοράς, της αντίληψης και της νοοτροπίας μας, ξεκινάει από πολύ μικρή ηλικία και τέτοιες ενέργειες πρέπει οπωσδήποτε να αναδεικνύονται. Για το λόγο αυτό βρεθήκαμε σήμερα εδώ, για να γνωρίσουμε τους μικρούς μαθητές και να τους συγχαρούμε που έδειξαν στην πράξη τι σημαίνει σεβασμός και προστασία των αδέσποτων ζώων” δήλωσε ο δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης.

“Η πράξη σας αυτή ας γίνει παράδειγμα ανθρωπιάς και αγάπης σε όλους μας. Το μήνυμά σας δεν είναι άλλο από ένα ηχηρό μήνυμα ευαισθητοποίησης για την αρμονική συμβίωση των ανθρώπων με τα ζώα, για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς αλλά και της εικόνας των Χανίων” κατέληξε ο κ. Σκουλάκης, στον οποίο οι μαθητές αφιέρωσαν και χάρισαν μία ζωγραφιά τους.