Επιχείρηση διάσωσης περιστεριού στο κέντρο της Αθήνας

Ο κύριος Τάκης είναι ο εφημεριδοπώλης της οδού Λέκκα. Εκεί στο κέντρο της Αθήνας ταΐζει καθημερινά καμιά 200αριά περιστέρια. Τη Δευτέρα το πρωί παρατήρησε ότι ένα από τα πουλιά είχε μπλεχτεί πάνω σ’ ένα καλώδιο της Δ.Ε.Η. και ενώ πετάριζε δεν μπορούσε να αποδεσμευτεί με αποτέλεσμα να στριφογυρίζει και εξαντλημένο να κρέμεται ανάποδα.

Τότε κάλεσε την Πυροσβεστική Υπηρεσία η οποία κατέφθασε σύντομα. Όμως οι πυροσβέστες, που δεν είχαν γερανοφόρο όχημα, συνέστησαν ότι πρέπει να κληθεί συνεργείο του Δήμου Αθηναίων, που εξειδικεύεται σε αυτό, για να μην υπάρξουν ατυχήματα λόγω της παροχής του ρεύματος, όπως αναφέρει το zoosos.gr.

Τελικά συνεργείο του Δήμου Αθηναίων με γερανοφόρο όχημα πήγε επί τόπου απεγκλώβισε το περιστέρι και διαπίστωσε ότι το πουλί είχε ένα σκοινί στα πόδια του. Του το έκοψαν και το άφησαν να πετάξει ελεύθερο.

Ο κ. Τάκης, όπως πληροφορηθήκαμε, συχνά βρίσκει μέσα σε σακούλες με δεμένα τα πόδια αλλά ζωντανά περιστέρια που προφανώς κάποιοι αιχμαλωτίζουν και θέλουν να ξεφορτωθούν και εκείνος πάντα τα απελευθερώνει.

Οι δημοτικοί υπάλληλοι είπαν σήμερα στους περίοικους, που παρατηρούσαν την επιχείρηση διάσωσης, ότι είναι συχνό το φαινόμενο να μπλεχτεί κάτι στα πόδια ενός πουλιού τυχαία και τελικά όταν π.χ. το περιστέρι κάτσει στο καλώδιο αυτό να μπερδευτεί εκεί και να μην μπορεί να φύγει.