Σαρώστε τα σκουπίδια με το σύνθημα “Let’s Do It”

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη και πιο ταχέως αναπτυσσόμενη εθελοντική καμπάνια καθαρισμού σε παγκόσμια κλίμακα. Κάθε χρόνο, χιλιάδες πολίτες από κάθε μεριά του πλανήτη, καθαρίζουν τις χώρες τους, με στόχο τη βελτίωση και την προστασία του περιβάλλοντος.

Ανάμεσά τους και ο δήμος Καρύστου, ένας από τους πρώτους δήμους που δήλωσε συμμετοχή στην διεθνή εθελοντική καμπάνια Let’s Do It, που θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη συνεχή χρονιά με στόχο να καθαριστεί από εθελοντές μέσα σε μία ημέρα ολόκληρη η χώρα από κάθε λογής σκουπίδια.

Ο δήμος συμμετέχει και στηρίζει αυτή τη δράση δηλώνοντας έγκαιρα τη συμμετοχή του "διότι αναγνωρίζει τον σημαντικό ρόλο της προστασίας του περιβάλλοντος. Το καθαρό περιβάλλον είναι δικαίωμά μας και πρέπει να το διεκδικήσουμε και να το προστατεύσουμε".

Το 2012 για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στις 29 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε η συγκεκριμένη καμπάνια. Πάνω από 200 εθελοντές του δήμου μετέδωσαν το μήνυμα του Let’s Do It, απομακρύνοντας ταυτόχρονα αρκετά σκουπίδια από πολλές περιοχές.

Φέτος, η ημερομηνία πραγματοποίησης της δράσης, είναι η 14η Απριλίου 2013.