Ελληνίδα ηθοποιός στην κορυφή ευρωπαϊκού διαγωνισμού στη Ρώμη

“Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη και ικανοποιημένη που η δουλειά που έκανα μαζί με την καθηγήτριά μου, Φιλαρέτη Κομνηνού, και τον υπεύθυνο σπουδών της Δραματικής Σχολής του Εθνικού, Βίκτωρα Αρδίττη, πήγε καλά και επιβραβεύτηκε. Ήταν για μένα μια πολύ όμορφη εμπειρία” είπε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η νεαρή ηθοποιός Δήμητρα Βλαγκοπούλου, η οποία εκπροσώπησε την Ελλάδα στον διεθνή διαγωνισμό νέων ηθοποιών που οργάνωσε πρόσφατα η Ακαδημία Σίλβιο ντ΄Αμίκο της Ρώμης και απέσπασε το πρώτο έπαινο της κριτικής επιτροπής.

Πώς αποφάσισε όμως να πάρει μέρος στη συγκεκριμένη διοργάνωση; “Η επιλογή έγινε από τη Σχολή. Μου έκαναν αυτή την πρόταση, μου φάνηκε πάρα πολύ ενδιαφέρουσα και την αποδέχτηκα αμέσως”, εξηγεί η ίδια. Ήταν αναμενόμενη γι αυτήν μια τέτοια διάκριση; “Δεν το σκεφτόμουν καθόλου και δεν με ενδιέφερε το βραβείο. Ήταν τέτοιο το κλίμα και από τους άλλους συμμετέχοντες. Δεν είχα βάλει τον εαυτό μου σε αυτή τη διαδικασία....Απλά, όταν τελείωσα την παρουσίαση εισέπραξα την ικανοποίηση των κριτών” τονίζει.

Στον διαγωνισμό πήραν μέρος δεκαεπτά νέοι ηθοποιοί από κορυφαίες Εθνικές Δραματικές Σχολές, Ακαδημίες και Κονσερβατόρια διαφόρων χωρών της Ευρώπης.

Η 28χρονη ηθοποιός, αριστούχα απόφοιτος (Ιούνιος 2012) παρουσίασε μια σύνθεση από τον ρόλο της Κασσάνδρας στον “Αγαμέμνονα” της “Ορέστειας” του Αισχύλου χρησιμοποιώντας ελεύθερα υλικό από τα τρία χρόνια μαθητείας της στη Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Η επιλογή του ρόλου έγινε από κοινού με την καθηγήτριά της Φιλαρέτη Κομνηνού και τον υπεύθυνο σπουδών της Σχολής Βίκτωρα Αρδίττη, οι οποίοι την βοήθησαν και καθ' όλη την διάρκεια της προετοιμασίας της που διήρκεσε δύο μήνες.