Eκπαιδεύουν σκύλους – οδηγούς και τους προσφέρουν σε τυφλούς

Το πόσο σημαντική είναι η συμβολή ενός σκύλου – οδηγού στη ζωή ενός ανθρώπου με προβλήματα όρασης, είναι κάτι που οι περισσότεροι μπορούμε να το αντιληφθούμε. Για το λόγο αυτό η σχολή εκπαίδευσης σκύλων – οδηγών, “Λάρα” εκπαιδεύει και παραχωρεί δωρεάν τους σκύλους για να γίνουν οδηγοί σε άτομα με απώλεια όρασης.

Η σχολή αποτελεί Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία και λειτουργεί αποκλειστικά με δωρεές και παρέχει όλες τις υπηρεσίες της, εντελώς δωρεάν.

Η σχολή σκύλων-οδηγών, ιδρύθηκε από μια ομάδα νεαρών ατόμων το 2008. Αφορμή ήταν η Λάρα, από την οποία πήρε και το όνομά της η σχολή, ο πρώτος σκύλος-οδηγός της προέδρου της σχολής, Ιωάννας Γκέρτσου.

Στο ίδιο πλαίσιο εκπαιδεύονται και παρακολουθούνται οι χειριστές τους, διοργανώνονται ημερίδες και επιδείξεις με σκοπό την εξοικείωση του κοινού με τους Σκύλους-Οδηγούς και πραγματοποιείται εκπαίδευση ακόμα και στους εκπαιδευτές.

Όπως ανέφερε η πρόεδρος της σχολής στο flowmagazine.gr: “Στόχος είναι να εκπαιδεύουμε σε μόνιμη βάση δύο σκύλους το χρόνο. Ωστόσο πρέπει να αγκαλιάσει την ιδέα περισσότερος κόσμος”.