Πρωτιά σε διαγωνισμό της Microsoft για φοιτητές του Αριστοτέλειου

Έφτιαξαν ένα καινοτόμο και πρωτοποριακό παιχνίδι εικονικής πραγματικότητας κατά του bullying

Την πρώτη θέση στην κατηγορία World Citizenship στον 14ο διαγωνισμό Imagine Cup της Microsoft κατέλαβε το Amanda project που ανέπτυξαν φοιτητές του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Α.Π.Θ.

Οι φοιτητές Βασίλης Μπαλτατζής, Μαργαρίτα Μπίντση, Γιώργος Σχινάς και Ηλίας Χρυσοβέργης κατάφεραν να πάρουν την πρώτη θέση στην κατηγορία τους στον διαγωνισμό, ενώ τονίζεται ότι το Amanda project το σχεδίασαν υπό την καθοδήγηση του καθηγητή και μέντορά τους Λεόντιου Χατζηλεοντιάδη.

Οι φοιτητές έφτιαξαν ένα καινοτόμο και πρωτοποριακό παιχνίδι εικονικής πραγματικότητας κατά του bullying, το οποίο θα παρουσιαστεί στην 81η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (10-18 Σεπτεμβρίου 2016). Στο διαγωνισμό, που έγινε στο Σιάτλ των ΗΠΑ, συμμετείχαν οι 35 καλύτερες ομάδες από όλο τον κόσμο.

Όπως αναφέρεται σε σχετική σημερινή ανακοίνωση της ΔΕΘ-Helexpo, το Amanda project, που ανέπτυξαν τέσσερις φοιτητές του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, θα παρουσιαστεί στο θεματικό αφιέρωμα E-gaming και θα βρεθεί στο επίκεντρο του Φεστιβάλ Τέχνης, Επιστήμης και Τεχνολογίας. Το Φεστιβάλ διοργανώνει ο εθνικός εκθεσιακός φορέας, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος, «Artecitya. Οραματιζόμενοι την Πόλη του Αύριο (2014-2018)» (www.artecitya.eu), με την υποστήριξη του προγράμματος Δημιουργική Ευρώπη της ΕΕ.

Στόχος του Φεστιβάλ Τέχνης, Επιστήμης και Τεχνολογίας είναι η εξερεύνηση διαφορετικών μορφών συνέργειας μεταξύ τέχνης, επιστήμης και τεχνολογίας, μέσα από την συνεργασία μεταξύ δημιουργών και προγραμματιστών.