Μεγάλη επέμβαση της Αστυνομίας στη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ – Περισσότερες από 50 οι προσαγωγές

Μεγάλη επέμβαση της Αστυνομίας στη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ – Περισσότερες από 50 οι προσαγωγές

Η επιχείρηση της Αστυνομίας ξεκίνησε μετά από πληροφορίες ότι άγνωστοι προσπάθησαν να προσκαλέσουν φθορές στην υπό ανέγερση βιβλιοθήκη

Αναστάτωση επικρατεί από αργά το μεσημέρι του Σαββάτου μπροστά από τη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ στη Θεσσαλονίκη, με διμοιρίες των ΜΑΤ να επεμβαίνουν εντός της Σχολής και να προσαγάγουν άτομα.

Όλα ξεκίνησαν όταν, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, άτομα τα οποία πραγματοποιούσαν δράση σε χώρο πέριξ του βιολογικού τμήματος, προκάλεσαν φθορές σε λαμαρίνες στην υπό κατασκευή βιβλιοθήκη, την οποία περιφρουρούν δυνάμεις της αστυνομίας. Στο σημείο πραγματοποιούσαν εκδήλωση, με λειτουργία μπαρ, φοιτητές από τον σύλλογο του Φυσικού του ΑΠΘ.

Στο σημείο μετέβησαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, με τους φοιτητές να μπαίνουν στη Σχολή Θετικών Επιστημών και να φωνάζουν συνθήματα κατά των αστυνομικών δυνάμεων. Λίγο αργότερα, οι δυνάμεις των ΜΑΤ μπήκαν εντός της Σχολής και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έχουν ήδη προχωρήσει σε πάνω από 50 προσαγωγές, σύμφωνα με το voria.gr

Η επιχείρηση της Αστυνομίας ξεκίνησε μετά από πληροφορίες ότι άγνωστοι προσπάθησαν να προσκαλέσουν φθορές στην υπό ανέγερση βιβλιοθήκη, στον χώρο της πρώην κατάληψης του Βιολογικού.

Σε εξέλιξη βρίσκεται συγκέντρωση την πλατεία Χημείου ατόμων που εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους προσαχθέντες.