Δώρισε στο σχολείο του το πετρέλαιο της χρονιάς

Δώρο ανθρωπιάς και ευαισθησίας προσέφερε επιχειρηματίας από την Ξάνθη για να βοηθήσει το σχολείο, από το οποίο αποφοίτησε. Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας αγόρασε το πετρέλαιο μιας ολόκληρης χρονιάς και το χάρισε στο 2ο Γυμνάσιο Ξάνθης, που αριθμεί 350 μαθητές και συστεγάζεται με το 3ο γυμνάσιο, που έχει 320 μαθητές. Οι ανάγκες των δύο σχολείων για πετρέλαιο ανέρχονται περίπου στα 25.000 ευρώ τον χρόνο.

Ο επιχειρηματίας, που δεν θέλησε να γίνει γνωστό το όνομά του, έδωσε χρήματα στο διευθυντή του 2ου Γυμνασίου Ξάνθης για τις ανάγκες του σχολείου σε πετρέλαιο θέρμανσης, γνωρίζοντας πως είχαν πολύ μεγάλο πρόβλημα.

“Είναι λάθος να πιστεύουμε ότι το κράτος μας χρωστάει. Εγώ φοίτησα σε δημόσιο γυμνάσιο, πέρασα ωραία χρόνια, οι δάσκαλοι μού έμαθαν πολλά χρήσιμα πράγματα και νομίζω ότι τους χρωστάω. Θέλω να το ανταποδώσω με τις μικρές μου δυνάμεις”, ανέφερε ο δωρητής στην εφημερίδα το Έθνος.

Ο επιχειρηματίας φοίτησε στο 2ο Γυμνάσιο μέχρι να μεταναστεύσει με την οικογένειά του στη Γερμανία. Σήμερα είναι διευθυντής σε τεχνική εταιρεία στην Πτολεμαΐδα και διευθύνων σύμβουλος σε εταιρεία στην Ξάνθη.