Δωρεάν σεμινάρια απεξάρτησης εθισμού στο διαδίκτυο

Το Διαδίκτυο είναι πλέον αναπόσπαστο, ακόμη και αναπόφευκτο μέρος της καθημερινής ζωής πολλών ανθρώπων. Όμως, όπως προκύπτει από σύγχρονες επιστημονικές έρευνες ορισμένοι άνθρωποι μπορούν να αναπτύξουν μια προβληματική ακόμη και εξαρτητική σχέση με αυτό, όπως για παράδειγμα με τα online διαδικτυακά παιχνίδια ή τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι στους χρήστες που είναι απορροφημένοι στο Διαδίκτυο και κυρίως στα διαδικτυακά παιχνίδια, συναντάμε κοινές ψυχολογικές, κοινωνικές αλλά και νευροβιολογικές παραμέτρους με τους χρήστες ναρκωτικών ουσιών κάτι που αποδεικνυει ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα εξάρτηση η οποία φαίνεται ότι αφορά έναν ολοένα και μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων, όλων των ηλικιών.
 
Στα πλαίσια λειτουργίας της Μονάδας Απεξάρτησης 18 Άνω του ΨΝΑ, λειτουργεί από το 2009 το Τμήμα Προβληματικής Χρήσης του Διαδικτύου με στόχο την πρόληψη και την αντιμετώπιση της εξάρτησης, την ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και εκπαίδευσηειδικών πληθυσμιακών ομάδων (επαγγελματίες υγείας, εκπαιδευτικοί, γονείς), αλλά και την επιστημονική έρευνα με στόχο την καλύτερη κατανόηση του φαινομένου.
 
Με βάση τα παραπάνω η Μονάδα Απεξάρτησης 18 Άνω και το Τμήμα Προβληματικής Χρήσης του Διαδικτύου διοργανώνουν Εκπαιδευτικό σεμινάριο με στόχο την κατανόηση του φαινομένου της προβληματικής χρήσης του διαδικτύου και αυτή αντιμετωπίζεται στα πλαίσια λειτουργίας ενός ειδικού θεραπευτικού προγράμματος.
 
Το σεμινάριο διάρκειας 7 πεντάωρων συναντήσεων απευθύνεται σε 30 επαγγελματίες υγείας (ιατρούς, νοσηλευτές, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς) και εκπαιδευτικούς οι οποίοι ενδιαφέρονται να κατανοήσουν καλύτερα το φαινόμενο της προβληματικής χρήσης του διαδικτύου, αλλά και τους νευροβιολογικούς παράγοντες που το καθορίζουν. Στόχος του σεμιναρίου είναι επίσης να ενημερωθούν για τις εφαρμογές εθισμού και να γνωρίσουν τον τρόπο διάγνωσης και θεραπευτικής αντιμετώπισης, όπως αυτός εφαρμόζεται στα λειτουργίας του Τμήματος Προβληματικής Χρήσης του Διαδικτύου. Η εκπαίδευση θα γίνει από το επιστημονικό προσωπικό της θεραπευτικής ομάδας του τμήματος μέσω θεωρητικών μαθημάτων αλλά και την παρουσίαση κλινικών περιστατικών.

Ως χώρος υλοποίησης του σεμιναρίου ορίζεται το Κέντρο Εκπαίδευσης του 18 ΑΝΩ επί της οδού Κεφαλληνίας 71 στην Κυψέλη. Οι συναντήσεις θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο του 2014 και θα γίνονται μια φορά την εβδομάδα, πρωινές ώρες.

 
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο 210-8611255 και 210-8622914 ενώ αιτήσεις συμμετοχής, όπου θα αναγράφετε ονοματεπώνυμο, ειδικότητα, επαγγελματική εμπειρία, τηλέφωνο και email μπορείτε να στέλνετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected] ή στο fax: 210-8611255 μέχρι την Παρασκευή 27 Ιουνίου και ώρα 15:00 μ.μ.