Διάκριση Ελληνικών Μεταπτυχιακών στις Οικονομικές Επιστήμες

Όσοι επιλέξουν ένα από τα δημοφιλή μεταπτυχιακά στον τομέα των οικονομικών επιστημών θα πρέπει να εξετάσουν ανάμεσα στις άλλες παραμέτρους και τις κατατάξεις που παρουσιάζονται μέσα από φορείς του εξωτερικού. Ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα που χαίρει διεθνούς αναγνώρισης θα αυξήσει τις πιθανότητες εργασίας και θα ενισχύσει το βιογραφικό του κάθε υποψηφίου. Τα νέα Best-Masters.com Rankings για το 2012-13 ανακοινώθηκαν πριν λίγο καιρό και ανάμεσα στις λίστες κατάταξης εκατοντάδων μεταπτυχιακών προγραμμάτων συναντάμε αρκετά προγράμματα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τα καλύτερα μεταπτυχιακά

Το ΠΜΣ στη Λογιστική και Χρηματοοικονομική ανακηρύχτηκε 43ο στον τομέα Λογιστικής-Ελεγκτικής και 90ο στον τομέα των χρηματαγορών, στην άκρως ανταγωνιστική περιοχή της Δυτικής Ευρώπης.

Το ΠΜΣ Marketing and communication του τμήματος Μάρκετινγκ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών ανακηρύχτηκε 43ο στον τομέα Επικοινωνίας και 26ο στον τομέα του e-business. Ακόμα ένα μεταπτυχιακό του Οικονομικού Πανεπιστημίου βρίσκεται σε υψηλή θέση. Πρόκειται για το πρόγραμμα Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού που κατέλαβε την 21η θέση ανάμεσα στα μεταπτυχιακά του ίδιου επιστημονικού αντικειμένου. Υψηλή θέση έχει και το διεθνές ΜΒΑ international English του ιδίου Πανεπιστημίου καθώς κατατάχθηκε 13ο στην κατηγορία του international management. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που προσφέρεται στην Αγγλική γλώσσα και προσελκύει υποψηφίους από περισσότερες από 20 χώρες. Επίσης το μεταπτυχιακό στη δημόσια πολιτική και διοίκηση καταλαμβάνει την 23η θέση ενώ το ελληνικό πρόγραμμα του MBA είναι 49ο. Τέλος το μεταπτυχιακό διεθνών και ευρωπαϊκών σπουδών είναι 45ο στην κατηγορία των economics. Ακολουθεί πίνακας με την κατάταξη των μεταπτυχιακών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

Μεταπτυχιακό

Κατάταξη

Κατηγορία

MSc in International and European Economics Greek FT

45ο

Economics

Executive MBA greek

49o

Executive MBA

MSc in Public Policy and Management Greek PT

23o

Public administrator

MBA International English FT

13o

International management

Master of Science in Human Resource Management FT

21o

Human Resources Management

MSc Program in Accounting and Finance English

90o

Financial Markets

MSc in Marketing & Communication with New Technologies

43o

Communications

MSc in Accounting and Finance

43o

Accounting and Auditing

MSc in Marketing & Communication with New Technologies FT

26o

E-Business

 

Πηγή: bestmasters

Επεξεργασία: Καλόγηρος Βασίλειος

Υπ.Διδάκτωρ Π.Θ