Παιγνίδια εντυπώσεων με τις υποχρεωτικές μεταθέσεις εκπαιδευτικών

Παιχνίδια τακτικής και εντυπώσεων παίζονται πίσω από τον προεδρικό διάταγμα για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις εκπαιδευτικών, το οποίο αποτελεί και την "κόκκινη γραμμή" τους.

Το υπουργείο Παιδείας απέσυρε τη Δευτέρα το προεδρικό διάταγμα για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις σε πανελλαδική εμβέλεια των καθηγητών που θα πλεονάζουν σε ένα νομό μετά την αύξηση του ωραρίου κατά δύο ώρες την εβδομάδα.

Η επίσημη δικαιολογία της απόσυρσης της επίμαχης διάταξης είναι ότι αποσύρθηκε ώστε να γίνουν διορθώσεις σε αυτό.

Πράγματι, μένει να διευκρινιστεί ο αριθμός των ελάχιστων ωρών διδασκαλίας βάση του οποίου ένας εκπαιδευτικός θα προκύπτει υπεράριθμος στο νομό του. Παράλληλα, όπως προκύπτει από πηγές του υπουργείου, θα γίνουν πιο σαφή τα κριτήρια των μεταθέσεων, όπως κρίθηκε ότι είναι αναγκαίο.

Ωστόσο, ουκ ολίγες εκτιμήσεις κυκλοφόρησαν το απόγευμα της Δευτέρας, ότι δήθεν, δηλαδή, το υπουργείο θέλει να προχωρήσει σε αλλαγές "καλής θέλησης" υπέρ των εκπαιδευτικών.

Το υπουργείο απάντησε κάνοντας λόγο για "ανυπόστατες και εκ του πονηρού φήμες, που ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα", για ανάκληση του προεδρικού διατάγματος για αυτούς τους λόγους.

"Το υπουργείο Παιδείας επέλεξε πάντα τις καθαρές κουβέντες με τους εκπαιδευτικούς και το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ. Ενέργειες μικροπολιτικές, παραπολιτικές και πισωγυρίσματα αφορούν άλλους και όχι την ηγεσία του υπουργείου", τονίζεται.